„Diavol de praf”, înalt de 10 metri, filmat în Timişoara VIDEO

„Diavol de praf”, înalt de 10 metri, filmat în Timişoara VIDEO

Fenomenul meteo poartă numele şi de „diavol de praf”, şi se formează atunci când aerul fierbinte de la sol se ridică rapid deasupra aerului rece Foto: Ziaruldevest.ro

O „tornadă” de praf numită şi „Diavol de praf” a fost filmată, vineri, în localitatea Remetea Mare, în apropiere de Timişoara. Vârtejul de aproximativ 10 metri, a fost imortalizat de mai mulţi martori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vârtejul, care seamănă cu o tornadă, s-a format pe un câmp de pe marginea Drumului Naţional 6 Timişoara – Lugoj, potrivit Ziuadevest.ro.

Fenomenul meteo poartă numele şi de „diavol de praf”, şi se formează atunci când aerul fierbinte de la sol se ridică rapid deasupra aerului rece. Ceea ce vedem este coloana prin care se mişcă aerul fierbinte. În zonă au fost 36 de grade, dar la nivelul solului, temperatura a depăşit 50 de grade. Chiar dacă e spectaculos, fenomenul nu provoacă pagube.
 
De altfel, judeţul Timiş se află sub atenţionare Cod Galben de caniculă până pe 1 august, iar temperaturile se situează intre 32 si 38 de grade Celsius.
 
Mai mulţi şoferi au încetinit pentru a imortaliza fenomenul straniu.
 

Video:  George Stefanita / Opinia Timisoarei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările