Daniel Funeriu, după atacul de la Strasbourg: „Monstrul terorismului islamic creşte în casa mea, hrănit de lenea şi imbecilitatea unor iresponsabili”

Daniel Funeriu, după atacul de la Strasbourg: „Monstrul terorismului islamic creşte în casa mea, hrănit de lenea şi imbecilitatea unor iresponsabili”

Daniel Funeriu, acasă la Strasbourg

Fostul ministru al Educaţiei, în Guvernul Boc, Daniel Funeriu, a activat funcţia Safety Check” de pe Facebook după atacul de la Strasbourg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Daniel Funeriu, fost ministrul Educaţiei, locuieşte de foarte mulţi ani la Strasbourg, oraşul francez unde a avut loc, marţi seara, un atac armat. Trei persoane au murit şi alte 12 au fost rănite, potrivit presei din Franţa. Imediat după atacul din Târgul de Crăciun, Daniel Funeriu a activat funcţia “Safety Check” de pe Facebook, pentru a arăta că se află în siguranţă. Astăzi, la rece, Funeriu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj intransigent.

“Strasbourg îmi este casă de 30 de ani. Tot de 30 de ani văd, zi de zi, cum monstrul terorismului islamic creşte în casa mea, hrănit de relativismul moral, lenea şi imbecilitatea unor iresponsabili. Oare cât timp o să mai murim pe străzile oraşelor noastre până să avem curajul adevărului, până o să avem curajul să distingem în discursul public ceea ce este ”cultură” de ceea ce este ”barbarie” şi să luăm cele mai dure măsuri în perimetrul legilor noastre pentru a ne proteja copiii?

Nu mai sunt dispus să fac niciun compromis, în numele niciunei <valori> atâta timp cât nu securizăm radical prima valoare a lumii creştine, anume respectul pentru viaţă. Indiferent care va fi preţul plătit de cei care au ca ideologie sau mod de viaţă lipsa de respect pentru această valoare supremă, căreia i se subordonează toate celelalte.

Nicio teorie, nicio ideologie, nicio explicaţie şi niciun bemol nu mai pot fi acceptate. În faţa mea niciun apostol al păcii confesionale nu va avea nicio credibilitate atâta timp cât nu luptă pentru ieşirea din sclavagie a femeilor musulmane, atâta timp cât acceptă predici explicite sau implicite de supunere la inepţiile unui <profet>, <guru> sau <whatevermoron> care cere sângele necredincioşilor, nu mai accept nicio formă de expresie a aderenţei la <religii> care cer sânge.

Consider din acest moment părtaş la crimă orice persoană care relativizează pericolul în care sunt puşi copiii noştri de către lideri slabi şi leneşi, sub pretextul <valorilor> sau sloganurilor care adorm conştiinţe dar ne omoară copiii. Aceşti oameni sunt, de fapt, complici la crimele urii, crime pe care le hrănesc prin discursurile lor aparent generoase.

PS: ceea ce am scris mai sus este un perfect discurs al păcii. Al păcii sănătoase şi durabile, pentru că prima condiţie pentru a avea pace este să ştim să separăm binele de rău şi să eradicăm răul, indiferent sub ce formă este deghizat răul”.

Citiţi şi:

UPDATE VIDEO Atac armat la Strasbourg. Cel puţin 3 persoane au murit şi mai multe au fost rănite. Atacatorul încă nu a fost prins

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările