Cum funcţiona reţeaua care îi ascundea pe migranţi în camioanele parcate pe autostradă, fără ştirea şoferilor

Cum funcţiona reţeaua care îi ascundea pe migranţi în camioanele parcate pe autostradă, fără ştirea şoferilor

O reţea care îi ajuta pe migranţi să se ascundă în camioane a fost destructurată de DIICOT

Procurorii DIICOT au descins marţi dimineaţa la mai multe adrese din Timişoara şi Ciacova pentru destructurarea unei reţele de trafic de migranţi, urmând ca la audieri să fie duşi 27 de suspecţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit pressalert.ro, investigaţiile au scos la iveală faptul că fiecare membru al grupării se ocupa de o parcare de pe autostrada A1 sau de pe drumurile naţionale din Timiş, Arad şi Hunedoara.

Migranţii care erau aduşi de alt segment al grupării în România din Serbia, erau adăpostiţi în diverse locaţii din Timişoara până li se găsea transport spre vestul Europei. Traficanţii îi duceau cu maşinile până în apropierea parcarilor în momentul în care se parcau TIR-uri acolo şi îi urcau, fără ştirea şoferilor, în camioane. Majoritatea migranţilor doreau să ajungă în Germania. Potrivit sursei amintite, preţul plătit pentru tranzitarea României era între 1.000 şi 2.000 euro.

La percheziţiile de marţi dimineaţa, într-un apartament de pe strada Răsăritului din Timişoara, poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale al Poliţiei Timiş au găsit 18 migranţi din diverse state asiatice care aşteptau să plece spre vestul Europei.  

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cum a scăpat Timişoara de migranţii de pe străzi înainte de Paşte. Peste 3.200 de cereri de azil în oraşul de pe Bega

Pensionară de 71 de ani, implicată într-o uriaşă reţea de trafic de migranţi. Cum acţiona gruparea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările