Cine va câştiga licitaţia pentru cele 44 de autobuze electrice ale Timişoarei. Bătălie între turci, chinezi, polonezi şi israelieni. Bozankaya e din nou pe listă FOTO

Cine va câştiga licitaţia pentru cele 44 de autobuze electrice ale Timişoarei. Bătălie între turci, chinezi, polonezi şi israelieni. Bozankaya e din nou pe listă FOTO

Autobuzul electric de la Bozankaya

Ofertele pentru cele 44 de autobuze electrice pentru Timişoara au intrat în evaluare financiară la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În paralele cu cele 21 de tramvaie noi, Timişoara va primi şi 44 de autobuze electrice, care vor fi achiziţionate tot pe fonduri europene. După ani de zile de licitaţii anulate, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a făcut un pas important spre finalizare; s-a încheiat cu succes evaluarea tehnică şi acum e în desfăşurare evaluarea financiară pentru cele 44 de autobuze electrice. 
 
În mod normal, această etapă ţine doar câteva săptămâni. 
 
Cinci companii se luptă pentru contractul în valoare de aproximativ 30 de milioane de dolari. Pe lângă livrarea celor 44 de autobuze cu lungime de 18 metri, firma câştigătoare va avea de montat şi 15 staţii de încărcare rapidă şi alte 44 de staţii cu încărcare lentă. 
 
Autobuzele vor avea o autonomie de minim 84 de kilometri. 
 
Iată cele cinci oferte depuse:  
 
Solaris Bus & Coach (Polonia) 
 
New Kopel Car Import - Shlomo Motors (Israel) 
 
Karsan Otomotiv (Turcia) 
 
Xiamen Golden Dragon Bus (China)  
 
Bozankaya Otomotiv - Sileo (Turcia) 
 
Printre cei care au depus ofertă se află şi cei de la Bozankaya din Turcia, care livrează şi cele 21 de tramvaie pentru Timişoara, dar şi 100 de troleibuze pentru Bucureşti. 
 
În cazul autobuzelor electrice, producătorul turc se află în asociere cu Sileo din Germania. Bozankaya produce doar caroseriile, şasiul, motoarele electrice, bateriile şi sistemele electronice fiind fabricate sau instalate la fabrica Sileo din Salzgitter (Germania). 
 


Autobuz chinezesc Byd prin intermedil companiei israeliene Shlomo Motors 


Polonezii vin cu modelul Solaris

Autobuz turcesc Karsan


Autobuzul electric de la Bozankaya 


Autobuzul chinezesc Xiamen

Vă mai recomandăm:

Cele 44 de autobuze electrice sunt tot mai aproape de Timişoara. Evaluarea tehnică a fost depăşită cu bine

 

Primul tramvai turcesc este în drum spre Timişoara. Cei de la Bozankaya au făcut anunţul VIDEO

Au început testele de laborator pentru tramvaiele turceşti Bozankaya, care vor circula la Timişoara. Imagini inedite din fabrica de la Ankara

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările