Care sunt diferenţele dintre fresh-uri şi smoothie-uri: cea mai bune cură de detoxifiere cu sucuri de fructe şi legume

Care sunt diferenţele dintre fresh-uri şi smoothie-uri: cea mai bune cură de detoxifiere cu sucuri de fructe şi legume

Sănătate curată cu smoothie-uri

Smoothie-urile au devenit foarte la modă şi la noi. Sunt acele băuturi pline de vitamine şi proteine care se obţin din fructe sau legume proaspete.

Unii ar crede că smoothie-ul este acelaş lucru cu mult mai cunoscutele freshuri. Diferă însă modul de preparare a băuturii. Mai exact, freshurile sunt făcute în storcător, iar principalul lor beneficiu este că enzimele şi vitaminele intră repede în sânge şi sunt disponibile pentru a fi utilizate imediat. Smoothie-urile sunt făcute în blender, iar atributul lor principal este aportul de fibre din legume şi fructe. 
 
“Trecerea alimentelor prin blender înainte de a le bea, echivalează cu o «predigerare», astfel încât organismal nu trebuie să mai muncească la digerarea lor, care ar duce şi la o pierdere inutilă de energie pentru digestie. Multe dintre mineralele importante şi alţi nutrienţi din alimente se află în pereţii celulelor, iar aceştia trebuie străpunşi, pentru a extrage nutrienţii. Astfel, trecerea prin blender pune rapid la dispoziţia organismului întregul spectru nutritiv, fără să fie nevoie sa facă vreun efort digestive. Numai un corp curat poate să se regenereze, să se vindece şi să asimileze substanţele nutritive. Modul de curăţare a sedimentelor este la fel de important ca îmbunătăţirea calităţii, combinării şi ordinii în care mâncăm alimentele. Este soluţia noastră ca să redevenim frumoşi şi plini de energie”, ne spune Alin Neag, unul din specialiştii în prepararea de smoothie-uri din Timişoara.
 
O cură de detoxifiere cu sucuri proaspete din legume şi fructe te ajută să elimini toxinele şi, totodată, iti oferă vitaminele şi mineralele necesare pentru revitalizarea organismului. Internetul este plin cu informaţii şi reţete de detoxifiere a organismului cu fresh-uri şi smoothie-uri. Alin Neag ne oferă însă reţeta sa de succes. Asta înseamnă patru smoothie-uri şi două freshuri, timp de cinci zile.
 
“Sunt patru smoothie-uri, pentru că acestea sunt mai consistente, includ partea de fibre din fructe şi legume. Pot fi îmbogăţite cu spirulină sau diferite pudre de supraalimente, care la fresh-uri nu prea merge. Cea mai provocatoare parte a unui post o reprezintă primele trei zile, în special prima zi. Aceasta este perioada în care organismul trebuie să se adapteze lipsei alimentelor solide, o adevărată încercare mentală şi emoţională pentru tine. Este acel moment în care simţi că eşti la capătul puterilor. Însă după aceea, vei trece pe modul automat şi te vei simţi incredibil. În primele trei zile, ai senzaţia de gol, cauzată de obişnuinţa de a consuma în continuu mâncăruri grase şi fără nutrienţi. Dar şi aceasta va dispărea”, a mai spus Alin Neag.

Printre fructe enumerăm: mere, banane, portocale, grephfruit, căpşuni, fructe de padure, iar la legume; sfecla roşie, morcovi, spanac, brocoli, pătrunjel, ţelină, castravete etc.
 
Alin Neag are şi câteva sfaturi care ajută în procesul de detoxifiere:
 
1. Mişcarea şi exerciţiul fizic. Deşi se spune că de-a lungul unui program de detoxifiere corpul este prea obosit pentru a mai fi supus unui stres suplimentar, lucrurile nu stau chiar aşa. Cel mai bine ar fi să continui să faci sport moderat, pentru că mişcarea creează fondul propice pentru o respiraţie corespunzătoare, pentru funcţionarea organelor la parametri optimi, prin transpiraţie eliminându-se foarte multe substanţe dăunătoare.
 
2. Masajul. Mâinile de aur ale unui bun maseur terapeut pot face adevărate minuni, prin faptul că pot reda forma optimă a ţesuturilor organice şi le pot restaura. Există numeroase tehnici de masaj – de la stimularea uşoară şi masajul de relaxare, până la masajul în profunzime, până la nivel tisular şi masajul la nivelul craniului.
 
3. Consumul de apă cât mai alcalină. Este esenţial să consumi din abundenţă apă la temperatura camerei, pentru a da o mâna de ajutor corpul în proces de eliminare a substanţelor de care nu are nevoie. Apa este un solvent extraordinar şi un agent de curăţire şi purificare pentru toate celelalte lichide consumate, acţionând asupra rinichilor, vezicii biliare şi a tractului digestiv. Apa conţine de asemenea electroliţi naturali, adică acizi, baze sau săruri care transportă bioelectricitatea la nivelul sistemului nervos. Are puteri nutritive mari, furnizând minerale esenţiale şi oligoelemente.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările