CAMPANIE "PROFESORI DE NOTA 10": Predă formula performanţei la matematică

CAMPANIE

Premiile obţinute de elevii săi îl califică pe George Georgescu drept un formator al campionilor

Dacă s-ar organiza o olimpiadă a profesorilor, George Georgescu s-ar califica fără probleme la faza naţională. Experienţa câştigată în cei 30 de ani petrecuţi la catedră şi simţul umorului l-ar ajuta să treacă de orice probă de baraj.

Profesorul timişorean George Georgescu a intrat în „caruselul” olimpiadelor şi al concursurilor de matematică de ani buni. A format de atunci zeci de campioni, care au cucerit o serie de premii importante la fazele judeţene, naţionale sau internaţionale ale competiţiilor destinate elevilor de liceu.

„Cred că unii dintre elevi, cei cărora le place matematica, au nevoie de puţină adrenalină matematică şi asta o pot obţine în competiţii. Citesc pe chipul lor o satisfacţie, o mulţumire de sine, când reuşesc să se apropie de soluţie sau când vin cu soluţiile lor originale”, a spus dascălul timişorean.

Ore ieşite din tipar
Deşi îşi dedică ore întregi formării olimpicilor de la Liceul „Grigore Moisil” din Timişoara, profesorul George Georgescu nu predă doar pentru elevii excepţionali la matematică. Într-o formulă care îmbină perseverenţa cu pasiunea şi cu glumele bune, dascălul reuşeşte să capteze interesul tuturor elevilor săi. „Pornesc de la premisa că ora trebuie să fie un câştig pentru toţi elevii. Cu toţii trebuie să fie mulţumiţi de prezenţa lor la oră”, a spus profesorul Georgescu. „Este o corespondenţă bijectivă între mine şi elevi, atât pe plan mental, cât şi sufletesc”, a adăugat acesta. Dascălul timişorean spune că are un sistem în care cerinţele sunt mari, dar că, la nevoie, atunci când elevii sunt obosiţi, le menţine atenţia vie cu ajutorul unui simţ al umorului bine dezvoltat.

„E ca şi cum urci un munte. Nu te uiţi la cât mai ai, dar dacă te opreşti, mai admiri peisajul, drumul trece mai repede”, a spus profesorul George Georgescu.

Palmares cu sute de premii
Rezultatele obţinute la olimpiade de elevii îndrumaţi de profesorul George Georgescu includ, printre altele, patru medalii de aur, patru de argint şi 12 de bronz, precum şi peste o sută de premii I. În 2009, toţi elevii de liceu care au luat premiul I la olimpiada judeţeană de matematică au fost îndrumaţi de profesorul George Georgescu. „După faza judeţeană, la Concursul Traian Lalescu, am reuşit să luăm doar trei premii întâi la liceu", a spus dacălul timişorean. Pe lângă activitatea de la clasă, profesorul timişorean a pregătit elevii capabili de performanţă la matematică şi la Centrul de Excelenţă din Timiş.

„Cred că spiritualitatea se înţelege şi prin capacitatea de a face glume. Încurajez spiritul liber. Nu am idei preconcepute. Dacă un elev a luat 4 la o lucrare, nu înseamnă că nu poate lua 10 la următoarea", George Georgescu, profesor de matematică, Liceul „Grigore Moisil", Timişoara.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările