CAMPANIE ADEVĂRUL 1.100 de lei strânşi în urma concertului caritabil pentru "fata cu inimă electrică"

CAMPANIE ADEVĂRUL 1.100 de lei strânşi în urma concertului caritabil pentru

Bianca Novac aşteaptă o inimă nouă; Costel Busuioc spune că a trecut şi el prin suferinţe grave. Foto: Sebastian Tătaru

Costel Busuioc a cântat într-un concert de strângere de fonduri pentru Bianca Novac. Câteva zeci de persoane au participat la concertul organizat de Asociaţia Beneficiarilor de Transplant din Vest, în parteneriat cu Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, pentru a o ajuta pe Bianca Novac.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânăra suferă, la 27 de ani, de o boală rară în Europa, care îi împiedică funcţionarea inimii. Cazul tinerei a fost prezentat pentru prima dată în „Adevărul”, ediţia de Vest, iar mediatizarea acestuia a dus ladesfăşurarea unei adevărate campanii pentru a o ajuta pe tânără. Bianca trăieşte cu ajutorul unui stimulator cardiac, implantat în urmă cu opt ani, pe când locuia în Serbia. Afecţiunea, numită cardiomiopatie restrictivă, a moştenit-o de la tatăl ei, Wiliam, care a decedat la vârsta de 29 de ani din cauza bolii.

I-au dedicat melodii

Alături de Costel Busuioc, care a interpretat mai multe arii, au urcat pe scenă şi artiştii de muzică populară Dumitru Stoicănescu, Mariana Zota, Carmen Biruescu, Remus Grosu, Nicoleta Anculia, Cristian Popescu şi Ghiţă Berinde. Evenimentul a avut loc la Pensiunea Anette din satul Covaci şi a fost prezentat de Octavian Stăncioiu.
Chiar dacă suma strânsă în urma evenimentului nu a fost una foarte mare, 1.100 de lei, aceasta va fi folosită pentru achiziţionarea mai multor medicamente de care Bianca Novac are nevoie. Tânăra nu are niciun venit, locuind în prezent la prieteni, în localitatea sa natală, Parţa, aflată în apropierea Timişoarei. Boala de care suferă nu poate fi vindecată, Bianca aflându-se în prezent pe lista de aşteptare pentru un transplant de cord. Până când un donator compatibil va fi găsit, ea mai are nevoie de alte investigaţii medicale, în prezent existând suspiciuni că ficatul îi este de asemenea grav afectat.

Moral mai ridicat

În funcţie de rezultatele analizelor, această problemă va trebui să fie rezolvată înaintea operaţiei de înlocuire a cordului, după cum a precizat Dan Ilincariu, coordonator de transplant în regiunea de Vest a ţării. Concertul a însemnat foarte mult pentru Bianca Novac, căreia îi este foarte greu să nu cedeze psihic din cauza greutăţilor. Faptul că mai multe zeci de persoane au fost alături de ea şi i-au spus că o susţin, urându-i să se însănătoşească, a fost de nepreţuit pentru tânără.
„Mulţumesc foarte mult! Mă ajută enorm că există toţi aceşti oameni cărora le pasă de mine. Pentru mine este un gest extraordinar, pe care nu-l pot lăuda îndeajuns. Nu ştiu ce să spun mai mult, mulţumesc!”, a declarat, după eveniment, Bianca.

Eforturile continuă

Conducerea asociaţiei care a organizat evenimentul caritabil a precizat că sprijinul oferit pentru însănătoşirea tinerei nu se va opri aici.
În primăvară va fi organizat un nou concert, de data aceasta la Timişoara. Până atunci, toţi cei care doresc să o ajute pe Bianca Novac o pot face prin intermediul unor donaţii, în contul RO14 BTRL 0360 1205 2720 6800, deschis la Banca Transilvania.

Suma strânsă va fi folosită pentru a cumpăra medicamente pentru Bianca

Ştie ce înseamnă suferinţa

Costel Busuioc a acceptat să participe la eveniment şi pentru că nu este străin de traiul dificil, parcursul vieţii sale fiind marcat de greutăţi. „Am avut şi eu o perioadă foarte grea în viaţă, am fost foarte aproape să mi se taie ambele picioare, după ce mi-au degerat. A fost în vremea când eram cioban la oi, aveam 14 ani şi am dormit afară în zăpadă. Am scăpat ca prin miracol. Ştiu că îi este foarte greu, am sfătuit-o pe Bianca să se roage şi să nu deznădăjduiască”, a spus tenorul după susţinerea recitalului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: