Blocul sinistraţilor din capitala Banatului

Blocul sinistraţilor din capitala Banatului

Sinistraţii nu au 200.000 de euro ca să repare blocul.

Structura de rezistenţă a „imobilului – pericol public” a fost şubrezită, iar banii pentru reparaţii lipsesc. Cu toate acestea, oamenii locuiesc în bloc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viaţa sinistraţilor din blocul de nefamilişti de pe strada Constantin Brăiloiu e tot mai grea. În urmă cu un an, imobilul a fost la un pas să se prăbuşească în urma unei explozii. Etajele trei şi patru ale clădirii au fost distruse în mare parte. Zidurile s-au prăbuşit, uşile metalice au fost strivite, iar mai multe persoane au fost rănite, dintre care una a murit. De un an, oamenii cer bani pentru reparaţii. Au primit numeroase promisiuni, dar nimeni nu s-a ţinut de cuvânt. De câteva zile, o parte dintre proprietari s-au mutat înapoi şi s-au racordat la utilităţi. Minunea a ţinut până ieri dimineaţă, când blocul a rămas fără curent, apă şi gaz.

Trăiesc ca în peşteră

„E groaznic fără utilităţi. E ca în peşteră. E mai cald afară decât în apartamente. Nu ştiu cât timp o să mai rezistăm”, a spus Gheorghe Guici, de 54 de ani, unul dintre locatari. Cei 20 de oameni care s-au mutat înapoi îşi fac planuri pentru supravieţuire, iar autorităţile speră să nu fie nevoie să îi evacueze cu forţa. „Cei din administraţie ne-au spus că blocul nostru e pericol public şi că legea le oferă dreptul să ne scoată afară cu jandarmii”, a spus Nadia Ciută, administratorul imobilului.

Citeşte şi:

Sinistraţi aruncaţi a doua oară în stradă de autorităţi: „Am fost condamnaţi la moarte”

Exploziile care nu trezesc justiţia: anchete fără final la Parchet

Explozie într-un bloc din Timişoara din cauza unei oale cu mâncare uitată pe foc GALERIE FOTO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: