Frunda regretă că UDMR-ul n-a ieşit de la guvernare în urmă cu doi ani

Frunda regretă că UDMR-ul n-a ieşit de la guvernare în urmă cu doi ani

Frunda e de părere că UDMR-ul a luat decizii greşite în trecut

Reprezentanţii Uniunii Democratice a Maghiarilor din România au participat ieri la Consiliul Reprezentanţilor Unionali, stabilind astfel poziţia oficială faţă de rezultatul alegerilor parlamentare şi direcţia pe care Uniunea o va urma în ceea ce priveşte noul Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul senator Gyorgy Frunda a avut un discurs dur la adresa celor de la PPMT, fără să-şi uite colegii de partid, pe care i-a acuzat că ar fi vinovaţi în mare parte de rezultatele proaste obţinute de UDMR la alegerile parlamentare.

Unul din motivele pentru care nu am obţinut rezultate satisfăcătoare la alegeri a fost decizia de a rămâne la guvernare în urmă cu doi ani. Am cerut în mai multe rânduri liderilor UDMR să se retragă de la guvernare, însă am fost refuzat de fiecare dată, pe motiv că trebuiau să fie adoptate două legi, cea a minorităţilor şi cea a învăţământului. Trebuie să analizăm motivele pentru care UDMR a obţinut mai puţin de 400.000 de voturi, cu aproximativ 50.000 mai puţine faţă de alegerile din urmă cu patru ani. S-a ajuns aici nu doar din pricina PPMT-ului, ci din pricina faptului că am făcut alegeri greşite”, a declarat Frunda.

Săptămâna viitoare, reprezentanţii UDMR vor începe negocierile cu USL-ul pentru participarea la guvernare. Dacă negocierile vor eşua, Uniunea va face parte din opoziţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările