VIDEO Cuib de berze distrus de furtună, refăcut de un tânăr inimos. „La Primărie mi-au spus că sunt ocupaţi cu toaletarea arborilor“

VIDEO Cuib de berze distrus de furtună, refăcut de un tânăr inimos. „La Primărie mi-au spus că sunt ocupaţi cu toaletarea arborilor“

Berzele au venit la scurt timp la noul cuib

Cuibul unor berze aflat pe un stâlp de electricitate de la marginea municipiului Târgu Jiu a fost doborât de vântul puternic. Un tânăr aflat în trecere a observat cum păsările încercau să-şi refacă adăpostul.

Marius Daniel Pupăzan, din comuna Câlnic, a reuşit, cu ajutorul unui prieten, să confecţioneze cuibul pe o structură metalică. A apelat la sprijinul unor instituţii pentru a putea să pună cuibul pe stâlp, dar a primit mai multe refuzuri.
 
„Am fost la unitatea de pompieri din apropiere să ne ajute cu o macara cu nacelă să montăm cuibul. Au spus că vor discuta cu şefii, dar a doua zi mi s-a spus că nu se pot implica, pentru că, apoi, vor apela toţi la ei. Am fost la Primăria Târgu Jiu, de unde am fost trimis la Transloc, unde mi s-a spus că nu există nacelă. M-am întors la Primărie, unde mi s-a spus că nu pot să mă sprijine, pentru că în perioada aceasta sunt ocupaţi cu toaletarea arborilor. Am un prieten care lucrează la Electrica şi el m-a ajutat să punem cuibul la locul său“, a povestit Marius Daniel Pupăzan.
 
 
La scurt timp după ce cuibul a fost amplasat, păsările şi-au făcut apariţia, acesta fiind al treilea cuib pe care îl amplasează Marius Daniel, după ce a mai pus două în localitatea în care trăieşte. 

Ajutat de copii să amenajeze cuibul berzelor

 
La amenajarea cuibului au participat şi trei copii, fiica lui Marius Daniel Pupăzan şi doi colegi de la grădiniţă. „Acesta este unul dintre motivele pentru care mă implic, pentru că doresc să-i determin să fie mai apropiaţi de natură şi să se implice în problemele din jurul lor, pentru că autorităţile au demonstrat că le doară în bască“, a mai precizat Marius Daniel Pupăzan.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: