Ultimul weekend în care se mai poate circula pe Transalpina şi Transfăgăraşan

Ultimul weekend în care se mai poate circula pe Transalpina şi Transfăgăraşan

Transalpina este unul dintre cele mai apreciate drumuri turistice

Weekend-ul care urmează ar putea fi ultimul în care se mai poate circula pe Transalpina, cel mai înalt drum din ţară, care ajunge la o înălţime de 2.145 de metri, dar şi pe Transfăgărăşan, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Drumurilor Naţionale au primit o avertizare din partea meteorologilor de vreme nefaforabilă şi sunt aşteapte ninsori abundente în zona munţilor Parâng. Ion Tudor, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu, a anunţat că circulaţia pe Transalpina se va închide în cazul în care se vor înregistra căderi de zăpadă: „Prognoza zilelor următoare este favorabilă circulaţiei pe DN 67 C, Transalpina, cu respectarea programului impsu de adminisrrator, adică de la ora 9,00 la 17,00, dar din ce se întrevede din discuţiile purtate cu colegii de serviciu şi mai ales din prognoza meteo de săptămâna viitoare, din data de 30 septembrie, va ninge la Rânca. Dacă prognoza se va menţine vom lua măsura închiderii circulaţiei pe Transalpina“.
 
Ion Tudor a mai menţionat că se anunţă căderi masive de zăpadă, iar circulaţia nu va mai putea fi redeschisă:
„Este posibil să fie ultimul weekend în care se mai poate circula pe tot traseul drumului, adică din Bengeşti Ciocadia, judeţul Gorj, şi până în Sebeş, judeţul Alba. Cantităţile de zăpadă sunt mari, conform prognozei şi nu mai există posibilitatea redeschiderii circulaţiei“. 
 
Circulaţia pe Transfăgărăşan se va închide pe data de 31 octombrie. Este vorba de porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – judeţul Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – judeţul Sibiu).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările