Puţine persoane dornice să muncească au venit la Bursa Locurilor de Muncă. Oferta firmelor a fost cu 200 de locuri mai mare decât numărul participanţilor

Puţine persoane dornice să muncească au venit la Bursa Locurilor de Muncă. Oferta firmelor a fost cu 200 de locuri mai mare decât numărul participanţilor

La Bursa locurilor de muncă au venit cu puţine persoane interesate să se angajeze

Numărul de slujbelor oferite astăzi la Bursa Locurilor de muncă pentru absolvenţi a fost mult mai mare decât cei care au venit să se angajeze.

 
La acţiune au participat reprezentanţi a 67 de firme, care au oferit 671 de locuri de muncă. De partea cealaltă, doar 436 de persoane au venit să îşi găsească de lucru. Însă, o mare parte dintre aceştia erau dezinteresaţi. „Aş vrea să mă angajez ca menajeră. Am lucrat la o firmă de cablaje. Aş vrea ca salariul să fie cât de cât bun“, a spus o tânără venită la Bursa Locurilor de Muncă. 

14 persoane au fost angajate pe loc 

Reprezentantul unei societăţi care angajează confecţioneri metalici şi sudori spune că persoanele interesate se pot califica la locul de muncă: „Căutăm şi oameni fără experienţă,  are vor să înveţe“. 
 
Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, 14 persoane au fost încadrate pe loc, dintre acestea două fiind cu studii superioare, iar 203 au fost selectate  în vederea încadrării în muncă.
 
Locurile de muncă oferite celor care au venit în căutarea unei slujbe au constat în următoarele meserii: muncitor necalificat, asistent medical generalist, electrician, lăcătuş mecanic, sudor, croitor, agent vânzări, agent securitate, ospătar, bucătar, operator maşini, lucrător comercial, lucrător gestionar, tehnician mentenanţă, mecanic auto, strungar, etc, iar pentru persoanele cu studii superioare: inginer mecanic, inginer construcţii, economist, proiectant inginer mecanic, informatician, controlor calitate, recepţioner hotel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: