Profesorul care pregăteşte Lotul Naţional de Informatică, numit director al Centrului de Excelenţă din Gorj

Profesorul care pregăteşte Lotul Naţional de Informatică, numit director al Centrului de Excelenţă din Gorj

Eugen Nodea a fost numit director al Centrului Judeţean de Excelenţă Gorj

Centrul Judeţean de Excelenţă Gorj va funcţiona din anul şcolar 2021-2022. În funcţia de director a fost numit Eugen Nodea, profesor de informatică la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, care face parte din grupul de cadre didactice care se ocupă de pregătirea Lotului Naţional de Informatică. Este şi consilier local.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Începând de luni, 19 aprilie 2021, directorul Centrului Judeţean de Excelenţă Gorj va fi domnul Eugen Nodea, profesor de informatică la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Decizia a fost luată în data de 16.04.2021, în Consiliul de Administraţie al I.S.J. Gorj“, a transmis conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Eugen Nodea a avut numeroase performanţe cu elevii pe care-i pregăteşte, ultima fiind obţinută de către Giovani Popescu, care a câştigat premiul I şi medalia de Aur la faza naţională a Olimpiadei de Informatică.

Centrului excelenţă va funcţiona în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj

Centrul de excelenţă din Gorj va funcţiona în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. „S-a stabilit sediul, care va fi în clădirea Inspectoratului Şcolar Judeţean, la etajul III. Avem nevoie de CUI şi trebuie îndeplinite câteva etape de organizare, după care centrul va deveni viabil. Nu mă îndoiesc că Centrul de excelenţă va funcţiona de anul şcolar viitor. O parte din finanţarea centrului vine de la Ministerul Educaţiei. Cu timpul, Centrele de excelenţă vor prelua partea de organizare a olimpiadelor şcolare“, a spus Eugen Nodea.

Trei profesori vor fi angajaţi în cadrul Centrului Judeţean de Excelenţă

Pentru început vor angajaţi trei profesori în cadrul Centrului Judeţean de Excelenţă. „Din discuţia pe care am avut-o, bugetul va permite angajarea a trei norme. Pentru restul este nevoie de fonduri extrabugetare, pe care trebuie să le asigurăm. Am promisiuni de la mai multe persoane. Domnul primar Romanesc ne-a asigurat de sprijinul său, dar şi din  partea domnului Taşcău, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Din câte cunosc, lectorii trebuie să aibă în spate performanţe notabile, iar concursurile de selectare a lectorilor pot fi organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar elevii care vor să participe vor susţine un test iniţial“, a mai precizat Eugen Nodea.

Elevii care doresc să se pregătească în cadrul Centrului de Excelenţă trebuie să susţină o testare.

„Vrem să strângem o comunitate de copii inteligenţi.  S-a întârziat foarte mult, pentru că un astfel de excelenţă nu s-a deschis de mai mult timp“, a mai spus profesorul Eugen Nodea

Vă mai recomandăm să citiţi:

Şapte foşti parlamentari din Gorj au dat în judecată statul român pentru a beneficia din nou de pensii speciale. Cum îşi justifică demersul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările