Povestea impresionantă a lui Neluţu Trandafir, cântăreţul în scaunul cu rotile care i-a emoţionat până la lacrimi pe juraţii şi spectatorii de la «X Factor»

Povestea impresionantă a lui Neluţu Trandafir, cântăreţul în scaunul cu rotile care i-a emoţionat până la lacrimi pe juraţii şi spectatorii de la «X Factor»

Neluţu Trandafir i-a făcut să plângă pe juraţii de la X Factor

Neluţu Trandafir, cântăreţul aflat în scaunul cu rotile care trăieşte în municipiul Târgu Jiu, a reuşit să-i impresioneze până la lacrimi atât pe spectatorii prezenţi la show-ul de televiziune «X Factor», dar şi pe juraţi. Dani Oţil a plâns în timp ce bărbatul interpreta o melodie populară.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Neluţu Trandafir a cântat o melodie compusă de el, specifică zonei Baia de Aramă, din Mehedinţi, unde s-a născut. Juraţii de la «X Factor» au fost impresionaţi de vocea cântăreţului aflat în scaunul cu rotile, dar şi de povestea vieţii lui. 
 

S-a sacrificat pentru a salva viaţa unui copil

 
La vârsta de 24 ani, pe cand lucra ca şofer profesionist, mergea pe ruta Motru - Targu Jiu la volanul unui autocamion. Ca sa evite impactul cu trei copii ce-i apăruseră în faţă pe şosea, a intrat cu maşina într-un stâlp electric de înaltă tensiune. Stâlpul i-a fracturat coloana vertebrală. A urmat aproape un an de zile de tratamente şi şedinţe de recuperare prin spitalele din Craiova, Bucureşti, Târgu Jiu şi Arad, dar verdictul medicilor a fost crunt: îşi va petrece restul vieţii în scaunul cu rotile. Înainte de accident, Neluţu Trandafir colabora cu Ansamblul „Doina Gorjului“. Nu a renunţat la cântat nici după ce a ajuns ţintuit în scaunul cu rotile. 
 

Umilit de un directoraş al unei Case de Cultură 

 
După ce s-a văzut în scaunul cu rotile, a încercat să apară din nou pe scenă, însă nu a avut sorţi de izbândă.
„La Festivalul «Munte, munte, brad frumos» din anul 1991, din Baia de Aramă, directorul de la Cultura de atunci, Mite Măneanu, mi-a dat de înţeles că este o ruşine să apar în cărucior pe scenă. M-a deprimat şi de atunci mi-am găsit o orchestră cu care am început să cânt pe la nunţi şi botezuri",
a povestit Neluţu Trandafir. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările