Poliţişti de la Rutieră dotaţi cu camere video corporale

Poliţişti de la Rutieră dotaţi cu camere video corporale

Mai mulţi poliţişti gorjeni de la Rutieră s-au dotat singuri cu camere de filmat corporale care se montează pe echipament.

Poliţiştii rutieri au suportat din propriul buzunar costul camerelor video.

Lucian Stroe, inspectorul principal în cadrul Serviciului Rutier Gorj, a declarat că nu este interzis să filmeze cu aparatele personale, atâta timp cât şi poliţiştii sunt filmaţi la rândul lor. Mai mult, instanţa de judecată solicită orice fel de probă în cazul unor procese: „Instanţa de judecată ne solicită orice probe care pot duce la constatarea contravenţiei, la stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a fost comisă fapta. Sunt anumiţi poliţişti şi în judeţul Gorj care s-au dotat personal cu aceste camere. Nu este interzis să deţină să le folosească“. 
 

Camere cumpărate de sindicatele poliţiştilor 

La nivelul altor judeţe, poliţiştii au în dotare aparate video care au fost cumpărate prin sindicat. „Aceste «body-cam-uri», în cazul poliţiştilor din alte judeţe despre care ştiu că le au în dotare au fost achiziţionate prin sindicat şi nu au fost cumpărate de Minister. Sunt achiziţionate pentru rotecţia poliţiştilorm care fac parte din sindicatele respective“, a mai precizat inspectorul principal Lucian Stroe.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: