Om de afaceri din Târgu Jiu, condamnat la aproape şapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Om de afaceri din Târgu Jiu, condamnat la aproape şapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Toma Potârcă a primit o condamnare de aproape şapte ani de închisoare

Afaceristul Toma Potârcă, din municipiul Târgu Jiu, a fost condamnat joi, 16 iulie, de Tribunalul Gorj, la o pedeapsă de aproape şapte ani de închisoare pentru pentru evaziune fiscală.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În baza art. 45 alin. 3 şi 4 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a), lit. b), lit.g) Cod penal, pe o durată de 3 ani, care se va executa conform art. 68 alin. 1 lit. c Cod penal. În baza art. 45 alin. 5 Cod penal interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), lit. b), lit.g) Cod penal. Deduce din durata pedepsei principale de 6 ani şi 10 luni şi 10 zile închisoare perioada executată de inculpat, începând cu data de 10.05.2016 la 13.12.2018 şi din data de 18.06.2020 la zi“, se arată în hotărârea judecătorească. Acesta a mai fost condamnat pentru diferite fapte şi se află în penitenciar.

Instanţa de judecată l-a obligat să achite prejudiciu în valoarea de peste 87.000 de lei, motiv pentru care a pus sechestru pe casa acestuia din zona Meteor: „Admite acţiunea civilă formulată de D.G.R.F.P. Craiova - A.J.F.P. Gorj şi obligă inculpatul Potîrcă Toma la plata 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: