O firmă italiană vrea să modernizeze Calea Eroilor a lui Constantin Brâncuşi, de la Târgu Jiu

O firmă italiană vrea să modernizeze Calea Eroilor a lui Constantin Brâncuşi, de la Târgu Jiu

Calea Eroilor uneşte operele lui Brâncuşi

În câteva zile, Primăria Târgu Jiu va anunţa societatea care va începe să modernizeze Calea Eroilor, strada în lungime de aproximativ un kilometru, care face parte din ansamblul brâncuşian.

Strada este o axă care uneşte operele lui Constantin Brâncuşi care se află în cele două mari parcuri din Târgu Jiu: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului ş Coloana fără de Sfârşit. 
 
O singură societate s-a înscris la licitaţia organizată de Primăria municipiului Târgu Jiu. Este vorba de o firmă italiană, care a realizat lucrări asemănătoare în mai multe zone ale lumii, inclusiv în Dubai. „Este o singură firmă furnizată la momentul acesta. Din datele furnizate de Serviciul Licitaţii. firma este din Italia, cu experienţă similară pe investiţii pe mai mare valoare decât investiţia de la Târgu Jiu. După analiza făcută de Comisia stabilită, vom vedea dacă îndeplineşte condiţiile în vederea realizării lucrării de la Târgu Jiu“, a spus Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu. 
 
Acesta a spus că în câteva zile se va stabili dacă societatea italiană se va ocupa de executarea lucrărilor, care vor începe din această toamnă.

Investiţie de peste două milioane de euro

Valoarea investiţiei se ridică în prima fază la suma de peste două milioane de euro. Va fi modernizată porţiunea cuprinsă între intersecţia cu strada Popa Şapcă şi cea cu strada Mărăşeşti, din spatele bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: