Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, înlocuit din funcţie

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, înlocuit din funcţie

Gigel Capotă a fost înlocuit de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu

Gigel Capotă a fost înlocuit, astăzi, din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, în urma unei decizii luate de comun acord.

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a precizat că decizia a fost luată de comun acord în această dimineaţă: „În această dimineaţă de coun acord cu managerul, am hotărât încetarea contractului de management, pentru că fără acordul dumnealui nu era posibil decât în luna ianuarie sau februarie când se făcea o analiză a contractului şi nu ştiu care erau indicatorii. A înţeles situaţia creată şi am semnat acest acord, care duce la încetarea de astăzi a contractului de management“.
 

Cine va prelua conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu

 
Dumitru Vienescu, director financiar - contabil, va asigura interimatul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. „O persoană din actuala conducere va asigura interimatul pentru a da salariile la timp, pentru a termina procedurile de achiziţie publică care sunt în desfăşurare, pentru a termina procedurile de achiziţie publică aflate în desfăşurare, pentru a aduce echipamentele şi a monta Computerul Tomograf la spital, urmând ca în timpul cel mai scurt să derulăm procedura de selectare a unui nou manager, care este prevăzută de Legea Sănătăţii şi în Ordinul de Ministru“, a mai precizat Cosmin Popescu. 

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au avut loc numeroase scandaluri. La Secţia de Psihiatrie, doi bărbaţi şi o femeie, toţi pacienţi, au fost filmaţi în timp ce erau protagonişti ai unei scene erotice. Aceştia au fost filmaţi chiar de către o angajată a unităţii medicale în funcţia de registrator, fiica vitregă a managerului Capotă. Imaginile au ajuns apoi publice pe Facebook şi în mass media. La aceeaşi secţie, doi asistenţi medicali au transformat sala de mese în frizerie. Aceştia s-au tuns cu un aparat în acest loc. Şi într-un raport întocmit de Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii au fost constatate o serie de nereguli grave.

Ultimele scandaluri au avut loc în urmă cu o săptămână, când la magazia unităţii medicale au fost constatate o serie de deficienţe, substanţele folosite în activitatea medicală fiind păstrate în condiţii necorespunzătoare. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: