Lucrare a artistului gorjean Mihai Ţopescu, oferită cadou prinţului Charles de Wales

Lucrare a artistului gorjean Mihai Ţopescu, oferită cadou prinţului Charles de Wales

Lucrarea artistului gorjean Mihai Ţopescu a fost oferită cadou prinţui Charles

Prinţul Charles de Wales a primit cadou o lucrare a artistului gorjean Mihai Ţopescu, cu ocazia vizitei pe care a făcut-o la  Institutul Cultural Român (ICR) din Londra. Prinţul a fost prezent şi la vernisajului expoziţiei „Transylvania Florilegium" şi a lansării albumului aferent.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Preşedintele ICR, Liliana Ţuroiu, l-a invitat pe Prinţul Charles de Wales la sediul din Londra. Cei doi au discutat şi despre viitoarele colaborări dintre Institutul Cultural Român şi Fundaţia „Prinţul de Wales" din România.
 
Liliana Ţuroiu a subliniat bogăţia unică a florei româneşti care, pe lângă valoarea sa în cadrul unui ecosistem excepţional, dispune şi de o dimensiune culturală. Toate aceste forme naturale, a arătat preşedintele ICR, reprezintă o sursă principală de inspiraţie în cultura română tradiţională, unde au devenit baza motivelor ce înfrumuseţează îmbrăcămintea - şi în primul rând faimoasele noastre ii - dar şi diferite alte obiecte. De asemenea, natura este o sursă importantă şi pentru creaţia cultă, ea regăsindu-se în multe dintre marile opere literare româneşti şi, desigur, în arta plastică.
De altfel, chiar cadoul oferit prinţului Charles de preşedintele ICR, la finalul vizitei, are ca temă motivul germinaţiei vegetale. Lucrarea aparţine artistului gorjean Mihai Ţopescu. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările