Liber pe Transalpina! Cel mai înalt drum din România poate fi traversat, după ce zăpada s-a topit

Liber pe Transalpina! Cel mai înalt drum din România poate fi traversat, după ce zăpada s-a topit

Circulaţia pe Transalpina, cel mai înalt drum din ţară, se va relua în acest week-end până în localitatea Sebeş, din judeţul Alba, după ce zăpada s-a topit în cea mai mare parte şi pe cele mai înalte zone pe unde şoseaua trece.

Căldura din ultima perioadă a topit zăpada de pe cele mai înalte creste pe unde trece Transalpina. Ion Tudor, şeful secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu, susţine că lucrările de modernizare nu s-au încheiat: „Şoferii trebuie să circule cu atenţie, pentru că zăpada nu s-a topit peste tot. Despre Transalpina pot să vă spun că va rămâne în regim de şantier, nu putem  folosi termenul «se deschide oficial». Nu putem deschide oficial un drum care nu este al Companiei, nu este drum naţional, este un şantier. Pe partea de Nord , spre Hunedoara, cei care  fac exploatări forestiere mai cară lemne, au fost montaţi acei parapeţi pe care ei i-au dat la o parte, dar noi am făcut semnalizarea foarte clară «Drum în lucru, pericol!». Şoferii trebuie să fie atenţi la faptul că nu există parapeţi, că în acea zonă  se circulă greu”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: