Horă lângă mormântul Ecaterinei Teodoroiu. S-a marcat împlinirea a 80 de ani de la inaugurarea Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu

Horă lângă mormântul Ecaterinei Teodoroiu. S-a marcat împlinirea a 80 de ani de la inaugurarea Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu

Dansatorii de la Doina Gorjului au făcut o horă în jurul Mausoleului, unde este înmormântată Cătălina

Astăzi s-au împlinit 80 de ani de la inaugurarea Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu. Momentul a fost marcat printr-o serie de manifestări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai interesant moment al manifestărilor a fost sceneta artiştilor de la Şcoala Populară de Artă. Tinerii au prezentat viaţa Ecaterinei Teodoroiu, fiind ajutaţi şi de dansatorii de la Doina Gorjului, care au jucat o horă în jurul Mausoleului, deşi acolo se află mormântul Ecaterinei Teodoroiu. 
 
 
Spectatorii au fost extrem de încântaţi de moment. „Prezentarea vieţii Ecaterinei Teodoroiu a fost ca o lecţie vie. Nu mi-au plăcut discursurile, care sunt mereu cam la fel“, a spus o spectatoare. 
 

Eroina de la Jiu, înhumată la Târgu Jiu pe 4 iunie 1921

 
Pe 4 iunie 1921, rămăşiţele pământeşti ale Ecaterinei Teodoriu au fost înhumate la Târgu Jiu, în faţa Palatului Administrativ.

Pe 8 septembrie 1935 a fost dezvelit mausoleul, în prezenţa regelui Carol al II-lea, a primului-ministru Gheorghe Tătărescu şi a altor membri ai guvernului, precum şi a unor reprezentanţi ai clerului. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările