Elevă olimpică notată cu 3,40 la Evaluarea Naţională. A primit nota 9 după recorectare. „S-a transcris greşit din borderou o altă notă“

Elevă olimpică notată cu 3,40 la Evaluarea Naţională. A primit nota 9 după recorectare. „S-a transcris greşit din borderou o altă notă“

Nota a fost transcrisă greşit

O elevă olimpică din judeţul Gorj a avut un adevărat şoc când şi-a văzut nota la proba de Limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională.

Adriana Mihaela Sgurescu, care a absolvit Şcoala Gimnazială din Albeni, a fost notată cu nota 3,40 la Limba si literatura română. Aceasta a fost bulversată pentru că se aştepta la o notă foarte mare. Ea a depus contestaţie, iar nota a fost majorată cu şase puncte.
 
Lucrarea a fost recorectată şi s-a constatat că s-a comis o greşeală de către profesorul evaluator. Lucrările elevilor din Gorj au fost corectate de către profesorii din judeţul Hunedoara. Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a spus că nota a fost transcrisă greşit din borderou:
„Când s-au afişat rezultatele, fata fiind olimpică, elevă de 10 la Albeni, am sunat şi s-a verificat pe lucrare, în baza de date. S-a transcris greşit din borderou o altă notă. S-au uitat la alt număr de lucrare şi au pus nota altei lucrări. Nu ai cum să greşeşti cu atât. Nu este normal ca un copil să treacă printr-un asemenea stres”.
Aceasta a mai precizat că profesorul care a greşit nu va mai avea dreptul să corecteze lucrări timp de 5 ani şi riscă chiar diminuarea salariului. 
 
Adriana Mihaela Sgurescu a reprezentat judeţul Gorj la Olimpiada Naţională „Universul Cunoaşterii prin lectură“ .

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările