Român, erou în Italia după ce a salvat o femeie de la înec din râul Tibru. „Am văzut capul femeii care se zbătea să iasă la suprafaţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un gorjean din localitatea Turceni este considerat un adevărat erou după ce a salvat o femeie de la înec. Ion Dinculeasa s-a aruncat, joi, în apele râului Tibru şi a reuşit să scoată victima la mal.

Ion Dinculeasa nu a mai stat pe gânduri când a văzut-o pe femeie cum se zbătea. Victima, în vârstă de 45 de ani, din Florenţa, venise să-şi viziteze rudele din Roma. La faţa locului  se aflau mai multe grupuri de turişti, însă nimeni nu a avut curajul de a sari în apă.

  „Stăteam cu un prieten la masă, lângă apă, când am auzit căzătura, dar nu am prea băgat de seamă. Băiatul care era cu mine a zis că cineva a aruncat un sac cu gunoaie în apă, dar când ne-am uitat mai bine am văzut capul femeii care se zbătea să iasă la suprafaţă şi striga «Aiuto! Aiuto!». Atunci am lăsat cheile şi i-am spus prietenului meu că mă duc după ea”,

a declarat salvatorul pentru publicaţia Rotalianul.

A stat 15 minute agăţat de un fier

Femeia nu ştia să înoate, iar salvatorul a reuşit cu greu să o scoată din apă. Timp de 15 minute a stat gorjeanul agăţat de un fier, pentru a reuşi să o ţină pe femeie la suprafaţa apei, curenţii fiind extrem de puternici.

Gorjeanul lucrează de 15 ani la Isola Tiberina, o mică insulă urbană de pe râul Tibru.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite