Construcţia drumului de centură a municipiului Târgu Jiu va fi reluată. Când se va semna contractul

Construcţia drumului de centură a municipiului Târgu Jiu va fi reluată. Când se va semna contractul

Lucrările la drumul de centură sunt întrerupte de mai mulţi ani

Contractul pentru finalizarea variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu va fi semnat în perioada imediat următoare.

Anunţul a fost făcut de către prim-ministrul Ludovic Orban, care s-a aflat ieri într-o vizită în judeţul Gorj. Acesta a declarat că în termen de zece zile se va semna contractul pentru finalizare construirii drumului de centură cu firma care a câştigat licitaţia, dar şi procesul cu CNAIR: „Centura municipiului Târgu Jiu a început demult şi trebuia finalizată în anul 2016. (...) Va fi semnat contractul de construcţie a restului de lucrări care au rămas de executat din centura Târgu Jiu în termen de 10 zile. Instanţa de fond s-a pronunţat pe litigiul dintre firma care a fost câştigătoare şi Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere. S-a luat decizia să nu se mai facă apel şi, în baza deciziei instanţei de fond, s-a luat decizia ca în termen de 10 zile  să se semneze contractul ca să se reia lucrările la centură“.

Contractul va fi semnat cu firma italiană Secol, care a câştigat licitaţia, dar a primit, ulterior, un aviz negativ din partea CNAIR, pentru că un partener la un contract a avut probleme financiare şi nu a finalizat lucrarea.

Lucrările la drumul de centură au început în anul 2014 şi ar fi trebuit finalizate în anul 2014. Societatea italiană Collini Lavori s-a ocupat de executarea lucrărilor, dar firma s-a confruntat cu o serie de probleme financiare şi contractul a fost reziliat. 

 

Pe 8 septembrie se va semna contractul pentru construcţia podului de la Lainici

 

Premierul a mai anunţat că pe data de 8 septembrie va fi semnat contractul pentru construcţia podului peste râul Jiu din zona Lainici, de pe Defileul Jiului. Podul existent este provizoriu, cu restricţie de tonaj şi pe care se poate circula pe un singur sens. 

„Podul de la Lainici care nu înţeleg de ce nu a fost reabilitat în baza contractului de modernizare a sectorului dintre Bumbeşti Jiu şi Petroşani, angajamentul CNAIR este de semnare a contractului în data de 8 septembrie, pentru reabilitarea acestui pod care creează extrem de multă nemulţumire a celor care tranzitează DN 66“, a mai anunţat Orban.

Acesta a mai spus că până la data de 15 septembrie se va încheia contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul expres Târgu Jiu-Craiova: „Este necesar pentru a putea începe construcţia acestui drum expres“.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările