Şase profesori de la Universitatea „Constantin Brâncuşi“, puşi pe liber de noul rector

Şase profesori de la Universitatea „Constantin Brâncuşi“, puşi pe liber de noul rector

Şase profesori de la UCB au fost concediaţi                                              Foto: Arhivă Adevărul

Şase profesori din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu au fost concediaţi. Printre ei se numără şi fostul rector şi preşedinte al Senatului Universităţii, Adrian Gorun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost luată de noul rector al UCB, Luminiţa Popescu, care a fost repusă în funcţie ca urmare a câştigării procesului prin care a contestat hotărârea Senatului de înlocuire a sa fin funcţie. Luminiţa Popescu şi Adrian Gorun, fostul rector şi preşedinte al Senatului, sunt într-un conflict deschis. 
 
Cei şase profesori schimbaţi din funcţie sunt: Adrian Gorun, fostul rector şi preşedinte al Senatului UCB, Vasile Lupulescu, George Niculescu, Constantin Enea, Titu Ionaşcu şi Damian Diţescu. 

Decizia de încetare a contractelor de muncă a fost luată de noul rector pe motivul că cei şase aveau vârsta de pensionare, deşi aveau avize de prelungire a activităţii până la 30 septembrie.
 
Adrian Gorun consideră că este hotărârea este abuzivă şi spune că o va contesta. 
 
Vă recomendam să citiţi şi 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările