VIDEO Deţinutul evadat de la Găeşti şi-a omorât soţia. Ce credeau autorităţile că avea de gând să facă în libertate. „A zis că vrea să mă omoare”

VIDEO Deţinutul evadat de la Găeşti şi-a omorât soţia. Ce credeau autorităţile că avea de gând să facă în libertate. „A zis că vrea să mă omoare”

Autorităţile aveau toate premisele să ştie că deţinutul condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor, Constantin Creţu (35 ani), care evadase de la Penitenciarul Găeşti, avea să comită o nouă crimă. Se ducea glonţ după o femeie pe care o iubea şi care îl respingea.


Surse din cadrul penitenciarului arată că acesta şi-a omorât nevasta cu care avea un copil mic. Aceasta a fost fapta pentru care, în prezent, îşi ispăşeşte pedeapsa. De asemenea, era recidivist. Mai făcuse puşcărie pentru furt şi înşelăciune.
 
Ameninţare cu moartea pentru o femeie
 
Constantin Creţu (35 ani) a evadat marţi, 9 aprilie, de la punct de lucru de pe raza localităţii Găeşti, dar a fost prins după aproximativ trei ore din momentul evadării.
 
Autorităţile aveau informaţia că deţinutul se îndrăgostise de o angajată a unui local, acolo ude lucra şi el, fiind foarte gelos. Ar fi ameninţat-o pe femeie că o sa evadeze şi o să vină după ea ca să o omoare pentru că i-ar fi refuzat avansurile.
 
Acesta a spus că o iubea pe femeia pentru care a evadat. 
 
„O ştiu de aproape un an. Mă îndrăgostisem de ea, normal”, a spus acesta.

Nu de aceeaşi părere este şi femeia pentru care puşcăriaşul făcuse o adevărată pasiune: „I-am spus că mă lase în pace. Nu îi răspundeam la avansuri. A zis că vrea să mă omoare. M-am speriat foarte rău”, a spus femeia.
 
Bărbatul mai avea doar trei ani şi ieşea din închisoare. Acum el va mai primi încă cel mult 3 ani pentru părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, faptă asimilată infracţiunii de evadare, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: