Trei foşti prim-miniştri ai României prezenţi la inaugurarea unui corp al Universităţii din Târgovişte FOTO VIDEO

Trei foşti prim-miniştri ai României prezenţi la inaugurarea unui corp al Universităţii din Târgovişte FOTO VIDEO

Lucrările de construcţie au fost demarate în decembrie 1998 şi au fost finanţate din fonduri guvernamentale şi din bugetul propriu FOTO I. Dima

Foştii prim-miniştri ai României Victor Ponta, Adrian Năstase şi Theodor Stolojan au fost prezenţi, luni, 9 mai, la inaugurarea noilor spaţii de studiu, construite în campusul Universităţii „Valahia” din Târgovişte. Noua clădire, "Corpul B", va găzdui Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultate de Ştiinţe Politice, Litere şi Comunicare.


Alături de cei trei foşti prim-minisştri au mai fost rpezenţi fostul viceprim-ministru şi ministru al Agriculturii – Daniel Constantin, fostul ministru al Educaţiei – Sorin Cîmpeanu şi secretarul de stat din acelaşi minister – Gigel Paraschiv şi fostul ministrul al Finanţelor – Eugen Teodorovici. Cu toţii au contribuit, potrivit rectorul UVT, Călin Oros, la construirea singurului campus realizat de la zero, după 1989.

Noile spaţii de învăţământ au fost amenajate şi dotate la cele mai înalte standarde de calitate, cuprinzând, pe o suprafata de peste 8000 de mp, 2 amfiteatre, 18 săli de curs, seminar şi alte activităţi didactice, 7 laboratoare, un depozit de carte şi o bibliotecă. Aici îşi vor derula activităţile aproximativ 1600 de studenţi şi 100 de cadre didactice şi personal auxiliar. Lucrările de construcţie au fost demarate în decembrie 1998 şi au fost finanţate din fonduri guvernamentale şi din bugetul propriu.

 
Lucrările de construcţie au fost demarate în decembrie 1998 şi au fost finanţate din fonduri guvernamentale şi din bugetul propriu. Campusul Universitar a "înghiţit", până acum, peste 40 de milioane de lei, iar peste 75% din fonduri au fost primite în timpul guvernării Ponta. 
 
Pentru exerciţiul financiar european 2016 – 2020, Universitatea Valahia din Târgovişte a pregătit proiecte ce vizează continuarea lucrărilor la imobilele ce vor adăposti şi restul de facultăţi, clădiri aflate acum în stadiu de şantier.  

Astfel, din 9 mai 2016, centrul de greutate al activităţii didactice şi de cercetare se va situa în campusul universitar, aici funcţionând cinci din cele zece facultăţi ale universităţii şi Institutul de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidiscilplinară.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările