Revoltă în rândul patronilor de fast-food-uri

Revoltă în rândul patronilor de fast-food-uri

Tinerii nu renunţă la produsele din fast-food

Aceştia pretind că nu este just ca taxa pe mâncarea nesănătoasă să fie aplicată doar pentru afacerile lor. Noul bir va afecta în primul rând buzunarele tinerilor târgovişteni care nu au timp de mâncare gătită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Sănătăţii intenţionează să introducă o taxă pe produsele tip fast-food, pe modelul taxei pe viciu. Suprataxarea hamburgerilor, a produselor de patiserie-cofetărie şi a băuturilor carbogazoase nu pare să fie pe placul patronilor de fast-food-uri şi cofetării din Târgovişte. Aceştia spun că nu înţeleg scopul acestei taxe. “Nu ştiu ce va urma, nu ştiu cum vor afecta aceste scumpiri afacerea mea, nu înţeleg scopul ei. Cei mai afectaţi vor fi tot oamenii, pentru că un hamburger îl cumperi repede în mers, în timp ce pleci la serviciu sau la şcoală. Dacă vor să ne pună să plătim pentru că nu sunt sănătoase aşa ar trebui să pună taxă şi pe fumul care iese pe coş”, spune Tică, patronul a patru fast-fooduri din oraş.

Cofetarii sunt nemulţumiţi de această taxă pentru că spun ei, oricum numărul clienţilor este mai mic faţă de anii trecuţi. “Vor să pună taxă pe prăjituri, aşa ceva nu am mai auzit. Omul vine şi el la sfârşit de săptămână să se îndulcească, acum vor să plătească mai mult pentru o savarină. Este o absurditate”, spune Marin Iosiv, patronul unei cofetării din centrul oraşului.

Tinerii nu renunţă la fast-food

Majorările de preţuri vor afecta în primul rând buzunarele studenţilor şi liceenilor pentru că ei reprezintă majoritatea clienţilor. Cei mai mulţi dintre aceştia au un stil de viaţă alert şi o activitate socială dinamică. Între două cursuri sau într-o pauză, tinerii aleargă la chioşcurile de fast-food şi cumpără rapid un sandviş. Pachetul de acasă nu mai există în geanta liceenilor, iar în cazul studenţilor, rareori se întâmplă ca ei să ajungă în camera de cămin şi să îşi gătească ceva sănătos.

Chiar dacă se vor scumpi produsele de tip fast-food, tinerii nu sunt dispuşi să renunţe la stilul lor de viaţă. “Mi se pare o nebunie să pui taxă pe mâncarea din fast-food. Poate că nu sunt foarte sănătoase dar în ziua de astăzi nimic nu mai este sănătos, în toată mâncarea există chimicale. Cum s-a întâmplat şi în cazul ţigărilor, oamenii tot vor cumpăra aceste produse, poate că vor cumpăra mai rar spre diferenţă de ţigări pe care le cumperi dacă nu te poţi lăsa de ele”, spune George un student venit la fast-food pentru a cumpăra un kebab.

 “Cine mânâncă numai hamburgeri în oraş înseamnă că mănâncă prost şi acasă. Mai bine ar susţine nişte programe naţionale de informare privind alimentaţia, privind somnul, odihna în general",adaugă George.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările