O femeie din judeţul Dâmboviţa, arestată pentru înşelăciune în Lugoj

O femeie din judeţul Dâmboviţa, arestată pentru înşelăciune în Lugoj

O femeie din Dâmboviţa este cercetată de poliţiştii din Lugoj pentru înşelăciune. Infractoarea a fost prinsă la scurt timp după ce a pus în practică metoda ofrandei.

Poliţiştii au prins-o şi au dus-o la audieri aşa au aflat că aceasta mai avea antecedente penale, tot pentru înşelăciune şi cu câteva minute înainte a mai escrocat o altă lugojeancă naivă luându-i un lanţ şi trei inele. 
 
Dâmboviţeancă le spunea victimelor sale că le oferă bijuterii din platină din partea regelui Cioabă cerând la schimb bijuteriile din aur pe care femeile le aveau asupra lor. 
 
Escroaca susţinea că bijuteriile făcute “cadou” de rege erau mult mai scumpe. În realitate femeile inselate primeau nişte inele din tablă. 
 
 
Această metodă, care poartă numele de „metoda ofrandă” sau „metoda Cioabă” a apărut după ce a murit regele Cioabă. Mai multe persoane, de regulă de etnie romă, acostează femei pe stradă şi sub pretextul că trebuie să se roage pentru sufletul răposatului, le oferă în dar aşa-zise bijuterii dintr-un metal galben, despre care susţin că este aur. 
 
Una dintre persoanele din grupare îi pune victimei un lanţ din metalul galben la gât şi îi face descântece. În timpul acestor activităţi, ceilalţi infractori îi desfac victimei bijuteriile reale, pe care le învelesc într-un material textil. 
 
La final, victima primeşte „pachetul” în care crede că se află bijuterile ei cu recomandarea să nu il deschidă până acasă. 
 
Când ajunge la domiciliu, persoana îşi dă seama că a fost înşelată pentru că în pachet găseşte monezi de 50 de bani sau alte obiecte din metal. Rămâne doar cu lănţişorul din metal galben de la gât, care nu are nicio valoare.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: