Număr record de înscrieri la sesiunea de admitere din iulie, la Universitatea „Valahia” din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.560 de absolvenţi de liceu s-au înscris în sesiunea de admitere din această vară, la Universitatea „Valahia”. Este cel mai mare număr de candidaţi din ultimii 7 ani, înregistrându-se o creştere de aproape 20% faţă de anul trecut şi, bineînţeles, un grad ridicat de concurenţă.

Cele mai căutate specializări au fost Kinetoterapie şi motricitate specială (4 candidaţi pe un loc bugetat), Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (3 candidaţi pe un loc bugetat), Drept (2 candidaţi pe un loc bugetat), Limba şi literatura română – Limba şi literatura engleză/franceză (2 candidaţi pe un loc bugetat). La mare căutare au fost şi specializările facultăţilor de Ştiinţe Economice şi de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei. Aproape 150 de candidaţi au ales Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie din Alexandria.

În acest an, Universitatea „Valahia” din Târgovişte oferă 1.385 de locuri/Granturi de studii finanţate de la bugetul de stat pentru cetăţenii români şi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene. 

Din totalul locurilor repartizate, 975 de locuri sunt pentru ciclul de studii universitare de licenţă, 400 de locuri sunt destinate ciclului de studii universitare de master şi 10 locuri sunt destinate pentru admiterea la studiile universitare de doctorat. La acestea se adaugă un număr de 2.140 de locuri cu taxă pentru cele trei niveluri de studii universitare.

Începând din 30 iulie, până la data de 14 august 2020, candidaţii declaraţi admişi îşi pot încheia contractele de studii şi se pot înmatricula în condiţii de maximă siguranţă, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie necesare prevenirii raspândirii COVID-19.

Pentru studiile universitare de masterat şi pentru programele de conversie profesională, înscrierile continuă până la data de 21 septembrie 2020. Viitorii masteranzi/cursanţi pot alege din oferta educaţională şi se pot înscrie accesând site-ul https://admitere.valahia.ro/ .

Tot online se va desfăşura şi admiterea la studiile universitare de doctorat, pentru cele două sesiuni: 3-14 septembrie şi 21-22 septembrie 2020.

Cea de-a doua sesiune de admitere la Universitatea „Valahia” din Târgovişte - studii universitare de licenţă va avea loc în perioada 7 – 21 septembrie 2020.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite