UPDATE VIDEO Manelistul Dani Mocanu, ridicat de mascaţi într-un dosar de proxenetism legat de tinere exploatate sexual în Anglia

UPDATE VIDEO Manelistul Dani Mocanu, ridicat de mascaţi într-un dosar de proxenetism legat de tinere exploatate sexual în Anglia

Cântăreţul de manele Dani Mocanu, la sediul DIICOT Dâmboviţa FOTO George Enache

Autorităţile judiciare din România au anunţat desfăşurarea unei anchete de anvergură, în colaborare cu omologi din Marea Britanie, pentru destructurarea unei reţele de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. Printre cei ridicaţi de forţele de ordine marţi, 26 septembrie, se numără şi cântăreţul de manele Dani Mocanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Manelistul Dani Mocanu a sosit la sediul DIICOT Dâmboviţa cu o maşină a Jandarmeriei. Alături de el au fost aduse alte 7 persoane implicat în acest dosar. Manelistul nu a dorit să comenteze despre cele întâmplate, însă tatăl său a spus despre el că este nevinovat.

Ancheta este coordonată de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. Dâmboviţa.

Au avut loc mai multe percheziţii, iar printre cei ridicaţi de mascaţi se numără şi Dani Mocanu, unul dintre cei mai populari cântăreţi de manele din România.  


Redăm integral comunicatul anchetarilor:

„Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Dâmboviţa, în cooperare cu autorităţile din Marea Britanie, au efectuat, în cadrul echipei internaţionale comune de anchetă (JIT), acţiuni comune în vederea destructurării unei reţele de criminalitate organizată specializată în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

În urma a 13 percheziţii desfăşurate în această dimineaţă, au fost indisponibilizaţi 39.850 de lei, 1.000 de euro, 15 telefoane mobile şi 5 autoturisme, utilizate de bănuiţi.
 
La data de 26 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T - Biroul Teritorial Dâmboviţa, au efectuat 13 percheziţii domiciliare, dintre care 9 pe raza judeţului Dâmboviţa, 2 în Argeş şi 2 în Bucureşti, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

În sarcina bănuiţilor s-a reţinut că, începând cu anul 2011, aceştia ar fi racolat tinere, pe care le-ar fi exploatat în vederea practicării prostituţiei în Marea Britanie şi Irlanda.

În cauză, la data de 19 septembrie a.c., poliţia londoneză a efectuat 5 percheziţii la 4 bordeluri clandestine şi la o reşedinţă, unde au fost identificate 8 persoane bănuite şi 6 tinere care practicau prostituţia.

În urma cercetărilor efectuate, cei 8 membri au fost arestaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conspiraţie la trafic de persoane, conspiraţie la proxenetism (controlul prostituţiei) şi conspiraţie la spălarea banilor".
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: