Familia tinerei ucise la coafor de fostul soţ violent: „Începe să iasă la iveală faptul că Poliţia n-a luat niciun fel de măsuri“

Familia tinerei ucise la coafor de fostul soţ violent: „Începe să iasă la iveală faptul că Poliţia n-a luat niciun fel de măsuri“

Subofiţerul Florin Oprea, la scurt timp după ce a comis oribila crimă. FOTO: George Enache

Familia Alexandrei, tânăra ucisă de subofiţerul MApN, Florin Oprea, în coaforul din localitatea dâmboviţeană Titu, spune că toate problemele de la Poliţia Titu încep să iasă la iveală, după ce IGPR a anunţat că şeful IPJ Dâmboviţa este cercetat în acest caz pentru superficialitate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

Şeful Poliţiei Dâmboviţa, comisar-şef de poliţie Danil Zepişi, este cercetat de Direcţia Control Intern a IGPR în cazul crimei din coaforul din Titu. Anunţul a fost făcut, luni, de şeful Poliţiei Române, chestorul Cătălin Ioniţă. Acesta a precizat că „situaţia denotă superficialitate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu“. Alături de Zepişi mai sunt cercetaţi şi şeful Poliţiei Titu, dar şi patru subalterni.
 
„Au existat în spaţiul public mai multe afirmaţii ale rudelor femeii ucise, în sensul că starea de tensiune şi ameninţările la care a fost supusă victima fuseseră aduse la cunoştinţa Poliţei din Titu, de mai multe ori, anterior omorului. Am cerut atunci să verific acele afirmaţii şi am cerut Direcţiei Control Intern din cadrul IGPR să facă o investigaţie în acest caz. Vă pot confirma că, în urma verificărilor făcute, s-au identificat posibile abateri disciplinare, motiv pentru care am înaintat materialul conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi am propus cercetarea prealabilă a inspectorului şef al IPJ Dâmboviţa, pentru că această funcţie intră în competenţa de numire a ministrului“, a precizat Ioniţă.
 
Alexandra Marin, 25 de ani, a fost înjunghiată violent la 23 ianuarie, într-un coafor din Titu, iar familia sau, cât şi fosta soţie a militarului au declarat că Poliţia a fost sesizată în repetate rânduri de comportamentul violent al subofiţerului, inclusiv prin 112, însă nu s-a luat nicio măsură.
 
"Ne-au chemat la IPJ Dâmboviţa şi am dat declaraţii despre ce s-a întâmplat, de fapt, şi pentru care nu s-au luat măsuri. Am vorbit despre toate plângerile făcute, despre apelurile la 112, despre faptul că jandarmii l-au prins şi l-au dus la Poliţie şi Poliţia din Titu nu a luat măsuri. Lucrurile par că încep să se mişte şi iase la iveală faptul că Poliţia nu a luat niciun fel de măsuri. Mulţumesc poliţiştilor de la Bucureşti că ei poartă haina statului cum trebuie, nu ca cei de la Titu. Măcar acum să se facă dreptate. Să se ia în considerare orice plângere făcute de femei, nu să fie bătute pe umăr şi trimise acasă. S-a spălat o mână pe alta la Titu. Au oameni care au ştiut ce să facă", spune Cornelia Marin, mama fetei ucice se subofiţer.
 
 
Subofiţerul Florin Oprea este specialist în grupa reparaţii şi conservare a Depozitului 129 Materiale Tehnice din Târgovişte, din subordinea Bazei 2 Logistică. Bărbatul nu se putea împăca cu gândul că tânăra femeie nu voia să se mai împace cu el, fiind certaţi de ceva timp. Nu de puţine ori îi făcea adevărate scene de gelozie şi era foarte violent.
 
Militarul le-a spus anchetatorilor că "nimeni nu îl înşală pe el". Acesta a mai mărturisit că s-a dus la coafor cu gândul de a-şi ucide iubita, înarmat cu un cuţit, după ce ar fi băut coniac. "N-am vrut s-o omor. Îmi pare foarte rău. Avea mai multe aventuri", a spus bărbatul de 35 de ani. 
 
 
Tatăl femeii spune că acum o săptămână bărbatul i-a luat cardul fiicei lui, în zi de salariu, şi a plecat la păcănele, fiind un împătimit al acestor jocuri. La sediul Poliţiei Titu au fost audiate mai multe persoane, printre care şi angajatele salonului, care s-au declarat şocate de cele întâmplate.
 

După incident, subofiterul a sunat la 112. Apoi a luat un taxi şi a mers la poliţie, unde s-a predat. Imediat la faţă locului au ajuns anchetatorii.
 
Suspectul a participat şi la o misiune în Afganistan, iar taximetristul care l-a transportat la Poliţie este şi el fost cadru militar. Şi acesta a participat la o misiune în Irak, acum fiind pensionat.
 
VIDEO Crima de la coafor. Militarul şi-a premeditat fapta: s-a dus după iubita lui înarmat cu un cuţit şi băut. „Avea mai multe aventuri“
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

citeste totul despre: