Colectare de deşeuri electrice şi electrocasnice, la Titu, în acest weekend

Colectare de deşeuri electrice şi electrocasnice, la Titu, în acest weekend

Pentru preluare de la domiciliu: 0800444800 /0751302121

În acest sfârşit de săptămână, la Titu, se colectează deşeuri electrice şi electrocasnice. Maşina de colectare va trece prin Titu (Fusea, Hagioaica, Mereni Plopu, Sălcuţa), dar şi la domiciliile celor interesaţi.

 
Pentru preluare de la domiciliu: 0800444800 /0751302121
 
Luni, 8 Septembrie, ora ra 10:oo va avea loc o tombolă cu premii. Tragerea la sorţi a taloanelor completate şi depuse în cadrul acţiunii de colectare va avea loc la Primăria Titu. Garantat tichete valorice de 20 lei si 40 lei.
 
Conform legislaţiei europene căreia România i se supune ca stat membru UE, fiecare cetăţean ar trebui să colecteze anual 4 kg deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Nerespectarea acestei obligaţii poate duce la penalităţi zilnice pentru stat de zeci de mii de euro.
 
Ţinta de 4 kg deşeuri electrice pe cap de locuitor poate părea, pentru mulţi, una exagerată sau chiar imposibil de atins. Însă pe fondul societăţii de consum din România, luând în calcul gradul de înlocuire al electrocasnicelor vechi, constatăm că există în gospodăriile românilor aparate vechi de 20, 30 de ani, care sunt depozitate incorect şi inutil. Pe de altă parte, durata de viaţă a electrocasnicelor şi aparatelor electrice de mici dimensiuni nu este atât de mare, acestea având un grad de înlocuire mult mai ridicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările