Cetăţean moldovean, prins cu şedere ilegală în Dâmboviţa

Cetăţean moldovean, prins cu şedere ilegală în Dâmboviţa

Poliţiştii de la imigrări din Dâmboviţa, în urma unor acţiuni de cooperare cu lucrătorii de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, întreprinse în data de 4 noiembrie, au depistat un bărbat din Republica Moldova, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

Potrivit unei informări a Inspectoratului General pentru Imigrări, acesta a fost amendat de către poliţiştii dâmboviţeni, pentru şedere ilegală în ţara noastră.
 
“Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, au desfăşurat, la data de 4 noiembrie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă. Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii au depistat pe raza judeţului Dâmboviţa, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din Republica Moldova, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta a intrat legal în România, în baza paşaportului biometric, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre şi nici nu a efectuat demersuri pentru reglementarea acestuia.
 
Având în vedere cele constatate, întrucât străinul în cauză este membru de familie al unui cetăţean român, i s-a adus la cunostinţă că are posibilitatea de a-şi prelungi dreptul de şedere în România în scopul reîntregirii familiei. Totodată, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată”
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: