Calea Luminii, evenimentul unic din Joia Mare, a ajuns la a 18-a ediţie. Mihai Şerbănescu: „Se spune că atunci când împlineşti 18 ani eşti major“

Calea Luminii, evenimentul unic din Joia Mare, a ajuns la a 18-a ediţie. Mihai Şerbănescu: „Se spune că atunci când împlineşti 18 ani eşti major“

Atmosfera celor 2018 lumânări de pe ,,Calea Luminii" va fi completată , ca în fiecare an, de un fundal muzical de excepţie - Doina - intrepretata de regretatul interpret de muzică folk Lorin Stănescu

„Calea Luminii“, evenimentul unic în România ce are loc la Târgovişte, a ajuns la cea de-a 18-a ediţie. În Joia Mare din Săptămâna Patimilor, vor fi aliniate pe Bulevardul Carol I 2018 lumânări, care vor înconjura Catedrala Mitropolitană şi vor porni către Gara Târgovişte.

 
"Lumina înseamnă speranţă, lumina înseamnă viaţă. Este un prilej de împăcare cu cei din jurul nostru şi cu noi înşine, un prilej de meditaţie. Dincolo de aprinderea lumânărilor, simbolistica este foarte importantă. Practic, se produce o sacralizare a spaţiului urban. Locurile pe care târgoviştenii le frecventează zi de zi dobândesc, astfel, o semnificaţie absolut deosebită în preajma sărbătorilor pascale", a declarat primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan.
 
Evenimentul a fost iniţiat de artistul plastic Mihai Şerbănescu.
 
"De obicei, se spune că atunci când împlineşti 18 ani eşti major. Calea Luminii se va desfăşura pentru a 18-a oară. Să ştiţi că, la început, o mână de oameni au fost alături de mine. Iată că a ajuns, printr-o rostogolire acceptată, în primul rând, de Dumnezeu, să se desfăşoare şi pentru a 18-a oară. Nu-mi rămâne decât să mulţumesc presei, să mulţumesc credincioşilor, Părintelui Nifon, Primăriei – cu toată echipa pe care dl primar o conduce, pentru că putem să ducem la bun sfârşit acest gest de lumină", a spus artistul.
 

 
"Calea Luminii se desfăşoară în Săptămâna Patimilor, în Joia cea Mare, ea reprezentând o mărturie a pregătirii noastre spirituale pentru întâmpinarea marii sărbători a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos din morţi", a spus părintele Ionuţ Ghibanu.
 
Atmosfera celor 2018 lumânări de pe ,,Calea Luminii", aşezate pe bătrânul şi celebrul bulevard al Castanilor, actualmente Carol I, va fi completată, ca în fiecare an, de un fundal muzical de excepţie - Doina - intrepretata de regretatul interpret de muzică folk Lorin Stănescu. 
 
Calea Luminii debutează cu Denia celor 12 Evanghelii, la ora 17.30, săvârşită de IPS Părinte Mitropolit Nifon, împreună cu sobor de preoţi şi diaconi. La 20.30, Înaltpreasfinţia Sa va ieşi pe treptele Catedralei Mitropolitane şi va aprinde prima lumânare, oferind apoi lumină primarului Cristian Stan şi profesorului Mihai Şerbănescu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: