Boriga vrea înfrăţire între Târgovişte şi Chişinău

Boriga vrea înfrăţire între Târgovişte şi Chişinău

No title

Primarul Municipiul Târgovişte, Gabriel Boriga, a efectuat la sfarşitul săptămânii trecute, o vizită oficială în Republica Moldova. Printre subiectele dezbătute cu primarul Chişinăului s-au aflat Crizantema de Argint sau situaţia studenţilor moldoveni.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul vizitei, primarul Gabriel Boriga, s-a întâlnit cu primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, prilej cu care s-au discutat proiecte de colaborare între cele două oraşe, problemele cu care se confruntă comunităţile locale, situaţia studenţilor şi cetăţenilor moldoveni din municipiul Târgovişte, precum şi găsirea unor soluţii comune de dezoltare a relaţiilor cu oraşe din ţări ale Uniunii Europene.

Cel mai important subiect abordat a fost însă, de domeniu cultural, mai precis organizarea celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului – Concurs de Romanţe „Crizantema de Argint”, festival de tradiţie considerat urmaş al Festivalul „Crizantema de Aur” de la Târgovişte, Evenimentul, pe care municipalitatea târgovişteană îl sprijină încă de la înfiinţare, se va desfăşura la Chişinău în perioada 23 – 26 februarie 2010.

De asemenea, a fost reluată şi discuţia semnării unui protocol de înfrăţire între cele două municipii, ce ar putea fi posibil în cursul acestui an.
Vizita s-a încheiat cu promisiunea primarului Dorin Chirtoacă de a vizita Municipiul Târgovişte în săptămânile următoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările