A murit Viorel Nicolescu, „dinozaur” al Clubului de Turism Chindia

A murit Viorel Nicolescu, „dinozaur” al Clubului de Turism Chindia

Viorel Nicolescu a murit la varsta de 72 de ani. Membru de bază al Clubului de Turism Chindia, Nicolescu avea ceva probleme de sanatate. Era un călător pasionat, dar şi un fotograf înrăit. Prietenii îl ştiu ca un rebel al vremurilor comuniste, dar cu un caracter curat.

Drum lin printre stele, Viorel Nicolescu!
 
„La începutul anilor 80, alături de montaniarzii grupaţi în jurul Clubului de turism Chindia, a apărut un om solitar, un călător domol care nu căuta timpi şi performanţe, ci, mai ales, lumini, umbre, unghiuri, culori pe care să le prindă şi să le surprindă pe negativul peliculei foto. 
 
 
Era Viorel Nicolescu, născut pe plaiurile Pucioasei, dar ajuns cu serviciul şi casa la Târgovişte, respectiv Priseaca. Graţie lui, dar mai ales fotografiilor lui, am câştigat, la vremea respectivă, zeci de concursuri şi premii foto şi ne-am creat un renume la nivel naţional. 
 
Noi ne-am continuat peregrinările montane, iar el ne-a urmărit activitatea şi ne-a urmat la ture mai uşoare, cu ochiul şi aparatul său.
 
La sfârşitul lui martie nu am ajuns la aniversarea vârstei de 72 de ani, promiţându-ne, unii la alţii, o tură specială, precum cea din noiembrie din Bucegi. Din păcate, zilele acestea, a plecat spre ceruri pentru a ne urmări şi a ne trimite imagini celeste. 
 
Vei rămâne în sufletul nostru, ca un adevărat dinozaur al Chindiei. Drum bun, Om bun”, mesaj transmis de Posta Nicolae, Asociaţia Chindia Jurasic Park.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: