Şah la... Crizantema de Aur

Şah la... Crizantema de Aur

Ca în fiecare an, decorul este unul deosebit

Decorul celei de-a 44-a ediţii a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare a Romanţei "Crizantema de Aur" constituie o imensă tablă de şah, pe care toată lumea s-a simţit bine în prima seară, atât publicul, cât şi concurenţii. Sala a fost arhiplină, semn că târgoviştenii iubesc romanţa de la an la an mai mult.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Şi această ediţie are o notă aparte, aşa cum am fost obişnuiţi în fiecare an. O temă care îmbină frumuseţea cu distincţia, cu inteligenţa şi cu strategia jocului de şah. Va trebui să ne bucurăm cu toţii de un program ce va avea elemente noi, elemente deja consacrate, persoane şi personaje care, vă asigur, vă vor încânta inimile şi sufletele", a mărturisit primarul Gabriel Boriga.Preşedinta juriului, soprana Felicia Filip, nu a făcut secret faptul că vine cu plăcere la Târgovişte pentru "Crizantema de Aur", un festival care ocupă un loc aparte în sufletul său. "Este un moment din viaţa mea care mă marchează şi cu siguranţă, când voi scrie o carte a memoriilor, Crizantema va fi buchetul cel mai frumos şi reprezentativ al acestei autobiografii. Sunt ferm convinsă că şi de această dată organizatorii mă vor surprinde prin faptul că, de fiecare dată, găsesc încă ceva nou şi  frumos pe care să-l propună ca o poveste a sufletului românesc. Îmi doresc să fie tinereţe, frumuseţe, iubire şi armonia muzicii".

Prima seară s-a încheiat cu recitalurile de excepţie susţinute de Felicia Filip, Vlad Miriţă, Florin Georgescu şi Iordache Basalic. În cea de-a doua seară, vor urca pe scenă solişti din Italia, Franţa şi Spania. Surpriza o va constitui Ramona Bădescu. În ultima seară, adică sâmbătă, publicul o va putea admira pe Loredana Groza, într-un concert extraordinar.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările