800 de familii lăsate fără apă, în urma unei căderi masive de stânci, în zona Lespezi

800 de familii lăsate fără apă, în urma unei căderi masive de stânci, în zona Lespezi

800 de familii lăsate fără apă, în urma unei căderi masive de stânci, în zona Lespezi. FOTO: Ionuţ Dima

O stâncă de sute de tone s-a dislocat de pe un versat situat pe DJ 714 A, din judeţul Dâmboviţa, care duce spre cariera de piatră de la Lespezi. În cădere, stânca a distrus o conductă de gaze, banda transportoare a fabricii Carpatcement Fieni, dar şi conducta de apă de la Rătei.

 
Sunt afectate, potrivit autorităţilor, 800 de gospodării din Moroieni, Pietroşiţa şi Dealu Mare în ceea ce priveşte alimentarea cu apă. De asemenea, sunt nealilmentate cu gaze taberele din subordinea Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Cerbul, Căprioara şi Vânătorul. 
 
 
La acest moment, banda transportoare a fabricii de ciment este închisă. La fel şi taberele din zonă. Căderea de piatră i-a blocat, însă, pe muncitorii care lucrează la carierea Lespezi. Autorităţile anunţă că aceştia vor fi coborâţi pe o altă rută. 

 
Potrivit autorităţilor, există pericolul ca alte stânci să se prăbuşeacă. La faţa locului au ajuns prefectul judeţului Dâmboviţa, şeful ISU Dâmbovişa, col. Mirel Pietreanu, reprezentanţi de la Distrigaz, Carpatcement şi Compania de Apă. 
 
"Din cauza precipitaţiilor abundetene a pornit falie de 70 de metri cu sâtnci mari de 15 tone, pe o distanţă de 20 de metri. S-a rupt drumul, banda, conductele de apă şi gaze. Se poate trece cu piciorul, nu e problemă. Nu avem cum să intervenim acum decât prin asigurarea zonei. Întrunim Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. După ce se stabiliează zona să actioneze cei de la fabrica de ciment care vor detona controlat zona", a spus şeful ISU Dâmboviţa, col. Mirel Pietreanu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările