5 proxeneţi din Titu, reţinuţi pentru 24 de ore, în urma percheziţiilor de joi

5 proxeneţi din Titu, reţinuţi pentru 24 de ore, în urma percheziţiilor de joi

Cinci persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor efectuate joi, în localitatea Titu, la bănuiţi de proxenetism prin metoda ‘lover boy’, au anunţat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

 
Cei cinci, cu vârste între 22 şi 59 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi instanţei pentru dispunerea unor măsuri preventive. 
 
Joi au avut loc trei percheziţii pe raza oraşului Titu, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de proxenetism şi au fost puse în executare 11 mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate. 
 
„La data de 4 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşelor Titu şi Răcari, împreună cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari, cu sprijinul luptătorilor  Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, au efectuat 3 percheziţii pe raza oraşului Titu, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de proxenetism şi au pus în executare 11 mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate.  
Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, cele 11 persoane bănuite ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe tinere, pe teritoriul Marii Britanii şi Germaniei, sumele obţinute fiind de aproximativ 150 000 de lire sterline”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.
 
În cauză s-a reţinut că, persoanele bănuite, membrii ai aceleiaşi familii, ar fi ademenit tinere din mediul rural prin metoda ”Lover Boy” şi sub promisiunea că se căsătoresc cu ele, le determinau să practice prostituţia, facilitându-le transportul către cele două ţări.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
Astăzi, 5 februarie, acestea vor fi prezentate instanţei de judecată, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările