VIDEO Cum arată şoseaua de centură a Rădăuţiului, lucrare făcută pe datorie

VIDEO Cum
arată şoseaua de centură a Rădăuţiului, lucrare făcută pe datorie

FOTO: Asociaţia Pro Infrastructura/Facebook

Şoseaua de centură care deserveşte municipiul Rădăuţi din judeţul Suceava este aproape gata. Drumul de peste 16 kilometri va fi inagurat vineri, 20 noiembrie. Beneficiarul a achitat până acum doar 35% din investiţie, potrivit Asociaţiei „Pro Infrastructură”.

Şoseaua de centură care scoate traficul greu din Rădăuţi va fi inaugurată vineri, 20 noiembrie, în prezenţa ministrului Transporturilor, Lucian Bode. 

Oficialii de la Bucureşti şi din teritoriu se laudă deja cu această lucrare, deşi, deocamdată, în proporţie de 70% este făcută pe datorie. 

„Practic municipiul Rădăuţi este încercuit de această centură şi este un lucru extraordinar. Ne bucură faptul că firma care a realizat lucrările a ţinut un ritm susţinut şi ne prinde sfârşitul de an cu centura finalizată. 

Eu vreau să îi felicit şi săptămâna viitoare sper că se va circula pe această centură. Este un câştig uriaş pentru Rădăuţi şi pentru toată zona din jurul Rădăuţiului. Asta înseamnă dezvoltare economică”, declara, la sfârşitul săptămânii trecute, Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. 

Licitaţia pentru execuţia şoselei de centură a municipiului Rădăuţi a fost adjudecată în 2011, de firma omului de afaceri Dorinel Umbrărescu. 

Constructorul nu s-a apucat de treabă până în 2018, spunând că n-a primit banii de la Guvern. Practic lucrarea a fost finalizată în doi ani şi jumătate. 

Asociaţia „Pro Infrastructură” atrage atenţia că firma constructoare a încasat până acum doar 35% din valoarea lucrărilor executate.

”Constructorul UMB s-a mobilizat foarte bine şi pe acest proiect în ultimele luni şi a finalizat viaductele, podurile, podeţele, lucrările hidrotehnice, terasamentele, asfaltul sau marcajele pe cea mai mare parte a proiectului. 

Au rămas câteva zone punctuale (sensuri giratorii, rigole, panouri fonoabsorbante) pe care cel mai probabil le va duce la bun sfârşit în următoarele săptămâni. 

În schimb, deblocarea relocării unor conducte a trenat ani de zile, ţinând pe loc avansul şantierului în cele 3 puncte. Ar mai fi de menţionat că deşi şantierul este aproape finalizat, CNAIR a plătit doar 35% din valoarea lucrărilor.

Solicităm CNAIR să efectueze toate plăţile restante şi împreună cu proprietarul reţelelor de utilităţi nerelocate să finalizeze toate procedurile de relocare, astfel încât să putem circula pe centura Rădăuţi până la finalul anului”, transmit reprezentanţii asociaţiei.


Vă recomandăm să citiţi şi: 

România ar putea trece prin al treilea val epidemic. Când cred specialiştii că ne va lovi

A murit tânărul din Vrancea care se afla pe lista de aşteptare pentru un transplant de plămâni. Mesajul postat cu câteva ore înainte de moarte: „Ce ţară...“

China şochează în lupta cu COVID-19: Imagini cu pasagerii unui avion sosit din Shanghai


 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările