Urmărire ca-n filmele cu agentul 007, pentru prinderea unor contrabandişti. Capcana folosită de poliţişti pentru oprirea microbuzului burduşit cu ţigări

Urmărire
ca-n filmele cu agentul 007, pentru prinderea unor contrabandişti.
Capcana folosită de poliţişti pentru oprirea microbuzului burduşit
cu ţigări

FOTO: Poliţia Româna

Microbuzul se deplasa pe raza comunei Straja din judeţul Suceava, când a fost observat de poliţişti. Oamenii legii au încercat să oprească autoturismul, folosind inclusiv pistoalele din dotare, însă şoferul şi-a continuat drumul. În cele din urmă, poliţiştii au folosit o plasă din metal cu ţepi pentru a sparge pneurile maşinii care transporta peste 1, 5 milioande ţigarete.

Ştiri pe aceeaşi temă

În noaptea de 7 spre 8.10.2020, poliţiştii oraşului Vicovu de Sus, din judeţul Suceava, au obţinut informaţii privind un transport de ţigarete de contrabandă. 

Astfel, în jurul orei 02.15, pe raza comunei Straja, pe DJ 209 G, un echipaj a identificat în trafic un microbuz care se deplasa pe drumul public, secondat la mică distanţă de un autoturism.

 „A fost efectuat semnal regulamentar de oprire, însa cele două vehicule nu au oprit, plecându-se în urmarirea lor, cu folosirea semnalelor acustice şi luminoase.

 Autoturismul care seconda microbuzul a efectuat manevre constante de şicanare în trafic a autospecialei şi de blocare a accesului acesteia pentru a asigura scăparea microbuzului. A fost alertat un alt echipaj de poliţie, care a instituit un filtru rutier pe raza orasului Vicovu de Sus.

S-a efectuat din nou semnal regulamentar de oprire, după care a fost folosit dispozitivul special de blocare a accesului şi trecerii auto asupra microbuzului”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Insperctoratul de Poliţie Suceava. Dispozitivul este o plasă din metal cu mulţi ţepi.

FOTO: Poliţia Română

Şoferul microbuzului şi-a continuat deplasarea, însă a fost nevoit ulterior să oprească, având în vedere avariile suferite la pneuri. În toată această perioadă, autoturismul care însoţea microbuzul a efectuat manevre riscante pentru a asigura scăparea acestuia. 

Poliţiştii au executat focuri de armă în plan verical, dar şi asupra celor două vehicule.

„Conducatorul microbuzului a oprit sub protecţia celuilalt autoturism, a sărit din microbuz şi a fugit în lunca râului Suceava din apropiere, celălalt autoturism abandonând microbuzul.

Echipajul de poliţie a indisponibilizat microbuzul asigurând paza acestuia, existând riscul ca persoanele implicate în sfera contrabandei să revină, având în vedere cantitatea mare de ţigarete transportate”, se mai arată în comunicat. FOTO: Poliţia Română 

În final, poliţiştii au constratat că microbuzul transporta 76.149 de pachete de tigarete, respectiv 1.522.980 bucăţi ţigarete diferite mărci, de provenienţă extracomunitară.

Oamenii legii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. „Sub coordonarea procurorului de caz se vor dispune măsuri specifice şi se vor derula activităţi pentru identificarea autorilor şi probarea activităţii infracţionale“, au mai precizat poliţiştii.

Vă invităm să citiţi şi:

Donald Trump ameninţă China că „va plăti pentru ce a făcut lumii“ şi e de părere că infectarea sa a fost „o binecuvântare de la Dumnezeu“

Vloggerul Selly, ironizat de profesori când a anunţat că se va întâlni cu ministrul Anisie. „Un puştiulică cu ifose şi tupeu“ VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările