Tupeul  fără margini al unui traficant de droguri i-a adus acestuia cinci ani şi patru luni de închisoare

Tupeul  fără margini al unui traficant de droguri i-a
adus acestuia cinci ani şi patru luni de închisoare

Cinci ani şi patru luni de închisoare pentru traficantul Grijincu. FOTO Dănuţ Zuzeac

Tribunalul Suceava i-a contopit pedepsele din trei dosare penale în care este cercetat inculpatul Iosif Marian Grijincu pentru trafic de droguri, condamnându-l la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare. Pedeapsa nu este una definitivă. Acesta are şi o condamnare pentru ultraj de opt luni, după ce a ameninţat cu moartea un poliţist chiar în secţia de poliţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurori din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava şi poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Suceava, beneficiind de suportul tehnic al Serviciului Operaţiuni Speciale Suceava, începând cu luna aprilie 2017 au documentat  activităţile infracţionale privind procurarea de droguri de risc şi mare risc precum şi de alte substanţe interzise prin sistemul informatic „dark-net”, pe care, ulterior le puneau în vânzare consumatorilor de pe raza municipiului Rădăuţi, dar şi din împrejurimi.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că suspectul Iosif Marian Grijincu a pus la punct o schemă infracţională care să-i permită derularea de activităţi de traficare de droguri de risc şi mare risc precum şi de substanţe cu efecte psihoactive destinate comercializării lor către diverşi clienţi prin intermediari de încredere, cu scopul obţinerii a unor importante beneficii financiare.

Pentru a nu risca să fie descoperite cantităţile cu substanţe interzise pe care le trafica în locaţii care să-l pună în legătură cu persoana sa şi care să conducă la probarea activităţilor sale infracţionale şi să rişte arestarea preventivă, întrucât este cercetat sub control judiciar în dosarul nr. 2D/P/2011 al DIICOT – Serviciul Teritoral Suceava pentru comiterea de infracţiuni de trafic de droguri de risc şi mare risc precum şi de substanţe cu efecte psihoactive, suspectul Iosif Marian Grijincu, pentru a-şi depozita aceste substanţe, a utilizat cutii poştale ori spaţii aparţinând unor persoane care nu erau în cunoştinţă de cauză cu privire la astfel de demersuri, având acces la aceste locuri prin intermediari de încredere.

Astfel, la data de 20 aprilie 2017 au fost descoperite într-o cutie poştală a unui apartament din municipiul Rădăuţi, de către o persoană întoarsă din străinătate şi care dorea să ridice corespondenţa, un număr de 50 de pliculeţe autosigilante în care se afla cantitatea totală de 8,82 grame de substanţă pulverulentă care conţinea amfetamină, două pungi în care se afla cantitatea totală de 17,19 grame de Cannabis, precum şi 36 de pliculeţe autosigilante în care se afla cantitatea totală de 4,37 fragmente vegetale.

S-a stabilit că persoana care a descoperit substanţele menţionate este o rudă a suspectului Daniel Molociniuc, pe care suspectul Iosif Marian Grijincu îl folosea în activităţile de comercializare a drogurilor şi celorlalte substanţe interzise.

Totodată, la data de 8 mai 2017, fiind făcute cercetări într-un alt dosar al DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare, într-un fişet din magazia localului administrat de un martor, au fost descoperite 200 de plicuri din plastic, în care se afla cantitatea totală de 42,45 grame de substanţă pulverulentă care conţine Amfetamină. Pe trei dintre cele 200 de plicuri au fost găsite trei fragmente de urme papilare aparţinând suspectului Iosif Marian Grijincu.

Poliţiştii din cadrul BCCO Suceava, cu sprijinul unor lucrători din cadrul IPJ Suceava – Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, au făcut şapte percheziţii domiciliare pe raza municipiului Rădăuţi, în urma cărora au fost ridicate mai multe sisteme informatice şi de stocare a datelor informatice, constând în trei harddisk-uri şi opt telefoane mobile precum şi înscrisuri utile cauzei, iar cei doi suspecţi au fost duşi la sediul DIICOT Suceava, fiind arestaţi preventiv de Tribunalul Suceava.

Iosif Marian Grijincu a făcut parte şi dintr-o  grupare de traficanţi de droguri care avea peste 300 de clienţi pe raza judeţului Suceava. Cinci tineri din zona Rădăuţi – Răzvan Percec, Alexandru Huţuleac, Andrei Iulian Lungoci, Romeo Mihăiţă Roman şi Iosif Marian Grijincu, au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Suceava, ei fiind acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, trafic de droguri şi spălare de bani.

La începutul acestei luni, Judecătoria Rădăuţi l-a condamnat la opt luni de închisoare cu executare pe Iosif Marian Grijincu sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj sub forma ameninţării cu moartea a poliţistului desemnat cu supravegherea sa în cadrul controlului judiciar. Decizia magistraţilor rădăuţeni nu este definitivă.

La începutul lunii decembrie 2017, Iosif Marian Grijincu, de 22 de ani, din municipiul Rădăuţi, a fost invitat la sediul Poliţiei din localitate, pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că instanţa de judecată i-a prelungit controlul judiciar într-unul dintre dosarele în care este cercetat pentru trafic de droguri.

Tânărul a intrat în biroul unuia dintre poliţişti, pentru a i se comunica programul de supraveghere, moment în care el a început să-l ameninţe pe poliţist, spunându-i că „eşti un om mort”, că „îţi crăp capul” şi că „bine face lumea că vă crapă capul”.

Alte ştiri pe această temă:

Opt luni de închisoare pentru un traficant de droguri din gaşca interlopului Duţu care a ameninţat cu moartea un poliţist chiar în secţia de poliţie

Tupeu fără margini pentru un traficant de droguri: aflat sub control judiciar a continuat să vândă amfetamină, cannabis şi etnobotanice

Poliţist ameninţat cu moartea chiar în secţia de poliţie de un traficant de droguri din gaşca interlopului Duţu: „Bine face lumea că vă crapă capul!“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările