Suceava: Severin Tcaciuc, căutat pentru o restanţă de 2 ani de închisoare

La o săptămână de la eliberarea din Penitenciarul Botoşani, Judecătoria Suceava a emis un nou mandat de executare a pedepsei cu închisoare în cazul lui Tcaciuc pentru fapte de natură economică.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce Severin Tcaciuc a fost eliberat pe 8 februarie, pe 16 februarie mandatul a ajuns pe masa poliţiştilor suceveni pentru a-l pune în practică. „Mandatul de executare este pentru fapte de natură economică, respectiv instigare la evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă de bunul societăţii“, a explicat Alin Botezat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Poliţiştii au mers la casa omului de afaceri, însă nu l-au mai găsit, Tcaciuc plecase deja din ţară în Austria, pentru a-şi vedea familia şi a-şi căuta de sănătate. Băiatul său, Cristian Tcaciuc susţine că tatăl său nu mai are de executat nicio pedeapsă. „Au venit doi poliţişti acasă, dar nu e adevărat, nu există niciun mandat, prin decizia Tribunalului Botoşani se anulează toate mandatele“, ne-a spus Cristian Tcaciuc.

Tcaciuc a intrat în atenţia oamenilor legii după ce, comisarii Gărzii Financiare Suceava au constatat că firmele omului de afaceri sucevean Severin Tcaciuc au produs statului, în anii 2000-2001, un prejudiciu de peste 4 milioane de lei.

În urma cercetării activităţii firmei de transport a acestuia au fost descoperite peste 40 de infracţiuni. Pentru prinderea acestuia, România a formulat patru cereri de extrădare, deoarece Tcaciuc a fugit din ţară în 2003 în Austria.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările