Spital de îngrijiri paliative din Suceava intrat în carantină. Zeci de pacienţi şi angajaţi au fost diagnosticaţi cu Covid-19

Spital de îngrijiri paliative din Suceava intrat în carantină. Zeci de pacienţi şi angajaţi au fost diagnosticaţi cu Covid-19

Spitalul de Îngrijiri Paliative llişeşti FOTO newsbucovina.ro

Mai mulţi pacienţi ai Spitalului de Îngrijiri Paliative din comuna suceveană Ilişeşti s-au infectat cu noul coronavirus. Totodată, au fost depistaţi pozitiv şi unii dintre angajaţi. Din acest motiv, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a decis să carantineze unitatea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Elena Manuela Trifan, a declarat pentru NewsBucovina că personalul şi pacienţii internaţi la Spitalul de Îngrijiri Paliative Ilişeşti au fost testaţi pentru COVID-19, fiind depistaţi pozitiv majoritatea pacienţilor şi o parte a angajaţilor.

“În aceste condiţii, la unitatea spitalicească respectivă a fost efectuată o anchetă epidemiologică şi s-a luat decizia ca o parte din personalul medical, mai exact persoanele care au fost depistate pozitiv şi sunt asimptomatice, să rămână carantinat în spital şi să îngrijească pacienţii pozitivi de acolo, iar restul persoanelor vor sta în izolare la domiciliu, timp de 14 zile. Apreciez disponibilitatea personalului care a dorit să rămână şi să continue să îngrijească pacienţii de acolo. Am considerat că este soluţia cea mai bună pentru toată lumea”, a explicat medicul Elena Manuela Trifan.

În spitalul de la Ilişeşti sunt internaţi 41 de pacienţi. Doar 8 dintre ei au fost negativi la testare. Pe de altă parte, 11 dintre angajaţi au fost confirmaţi pozitiv.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: