Pictorul George baron Löwendal, comemorat la Biblioteca Bucovinei

Pictorul George baron Löwendal, comemorat la Biblioteca Bucovinei

Pictorul George Lowendal, comemorat la Biblioteca Bucovinei

Artiştii plastici Radu Bercea şi Costantin Severin vor participa la un eveniment organizat pentru comemorarea a 50 de ani de la moartea cunoscutului pictor George baron Lowendal. Evenimentul va avea loc marţi, 18 februarie, la Biblioteca Bucovinei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biblioteca Bucovinei ''I.G. Sbiera'' vă invită marţi, 18 februarie 2014, la ora 17.00, la o manifestare dedicată comemorării a 50 de ani de la trecerea la cele veşnice a unui clasic al picturii româneşti, George baron Löwendal, supranumit ''Pictorul Bucovinei''.

La evenimentul ''50 de ani fără Pictorul Bucovinei'' au fost invitaţi doi artişti plastici suceveni, Radu Bercea şi Constantin Severin, care vor evoca biografia şi arta marelui artist.

Pictorul George Löwendal a rămas în istoria artei româneşti şi europene în special prin numeroasele portrete de ţărani bucovineni realizate în stil expresionist, unele dintre acestea fiind expuse anul trecut publicului sucevean prin expoziţiile organizate la Gura Humorului şi Cernăuţi de către nepoata artistului, Ariadna Avram, fondatoare a Muzeului ''George Löwendal'' din Bucureşti şi a fundaţiei cu acelaşi nume.

Alte ştiri din Suceava:

Elevii suceveni, provocaţi să lupte în „Bătălia Cărţilor” la Biblioteca Bucovinei

"Legendele Cristalelor - Cuarţul" la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava

VIDEO „Botez” cu pumni şi picioare aplicat unui hocheist de 9 ani, de la CSM Suceava. Antrenorul: „Aşa e obiceiul”

Ghiţă "Ursul Carpatin" Ignat, trimis în judecată. Luptătorul de MMA, acuzat că a furat 165.000 de dolari de pe cardurile unor australieni

Sucevenii ar putea rămâne fără încălzire centralizată. Datorii de 5,7 milioane, acumulate la noua centrală termică, după doar două luni de funcţionare

Senatoarea Vasilica Steliana Miron s-a înscris în PNL deşi săptămâna trecută spunea că nu va pleca din PPDD

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările