Numărul ridicol de amenzi aplicate de Poliţia Locală pentru rezervarea fără drept a locurilor de parcare

Numărul
ridicol de amenzi aplicate de Poliţia Locală pentru rezervarea fără
drept a locurilor de parcare

Loc de parcare rezervat cu o lădiţă FOTO: Oana

În ciuda scandalurilor din ultima perioadă pe tema rezervării fără drept a locurilor de parcare publice, Poliţia Locală Suceava nu a luat măsuri ferme pentru sancţionarea celor vinovaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

La solicitarea reporterului „Adevărul”, şeful Poliţiei Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, a prezentat numărul de sancţiuni aplicate în perioada 2019 – 2021, pentru rezervarea fără drept a locurilor de parcare pe raza municipiului reşedinţă de judeţ.

Aşadar, în intervalul de timp menţionat au fost aplicate 79 de avertismente verbale, 16 scrise şi doar cinci amenzi în valoare totală de 1.400 de lei.

Numărul amenzilor este ridicol ţinând cont că rezervarea locului de parcare a devenit un fenomen în Suceava, care provocă scandaluri uriaşe între vecini. 

Din păcate, uneori certurile se lasă cu ameninţări sau chiar distrugeri.

Cu mici excepţii, locurile de parcare rezidenţiale sunt gratuite în oraş şi pot fi ocupate după regula „primul venit, primul servit“. 

Proprietarii nu plătesc ca să-şi lase maşina lângă locuinţă. 

Totuşi, unii consideră că au dreptul să rezerve spaţiul pe care îşi parchează maşina, pentru că locuiesc în cartier de o lungă perioadă de timp sau pentru că locul de parcare se află la o distanţă mică de locuinţa lor. Aşa când atunci când pleacă de acasă, blochează accesul în parcare cu bolovani, lăzi sau cauciucuri.

Dacă alţi conducători auto ocupă parcarea blocată se trezesc cu mesaje de ameninţare în parbriz sau riscă să le vandalizate maşinile.

 „Dacă mai parchezi o zi întreagă aici, o să regreţi. Nu vă este ruşine? Nu aveţi 80 de lei pentru parcări? Noi de la bloc unde să parcăm? Mergi la spital”este mesajul scris pe un bilet pus în parbrizul unei maşini care a fost parcată în zona Spitalului Judeţean Suceava. 80 de lei este costul unui abonament de parcare pentru angajaţii spitalului în curtea unităţii medicale. 

Un alt cetăţean, din cartierul Burdujeni, a primit un bilet prin care este rugat să nu mai ocupe locul de parcare de pe spaţiul public. Sub protecţia anonimatului, bărbatul a spus că dacă nu se conforma risca să îşi găsească cauciurile găurite.

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările