Gestul înduioşător al unui pompier care i-a dat bocancii unui şofer rămas desculţ după un accident rutier

Gestul înduioşător al unui pompier care i-a dat bocancii unui şofer rămas desculţ după un accident rutier

Plutonierul adjutant Doru Boca. FOTO: ISU Suceava

Un pompier sucevean aflat la o intervenţie în urma unui accident rutier la Păltinoasa, judeţul Suceava, i-a oferit bocancii săi unuia dintre şoferii implicaţi. Conducătorul auto a rămas desculţ, după ce ghetele i-au fost prinse în bordul deformat al maşinii şi a fost nevoit să le lase acolo.

Ştiri pe aceeaşi temă

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava Suceava, Alin Găleată, a scris pe contul de Facebook al instituţiei că un coleg de-al său aflat în misiune, plutonierul adjutant Doru Boca, şeful Gărzii de Intervenţie de la Gura Humorului, i-a oferit o pereche de bocanci unui şofer implicat într-un accident de circulaţie. Încălţămintea conducătorului auto a rămas între fiarele contorsionate ale autotrenului răsturnat.

”Fiecare pompier militar, când pleacă la o intervenţie, are mereu la el un pachet de mâncare şi o sticlă de apă, pentru că niciodată nu ştie cât va dura misiunea şi când se va întoarce... Pe lângă acestea, salvatorul are şi schimburi, printre care cel puţin o pereche de ciorapi şi chiar o pereche de bocanci în plus. Să nu trebuiască... Mai ales că există o vorbă: „Picioarele ude - moartea pompierului”…, scrie în introducere Alin Găleată.

Apoi, acesta povesteşte că ”şoferul polonez al unui autotren, care s-a răsturnat noaptea trecută la Păltinoasa, a rămas fără încălţări... Ghetele i-au fost prinse în bordul deformat al maşinii şi a fost nevoit să le lase acolo. Plutonierul adjutant Doru Boca, şeful inimoasei gărzi de intervenţie de la Gura Humorului, fără să stea pe gânduri l-a „încălţat” pe şoferul polonez cu proprii bocanci de schimb. Partenerul său de drum, şoferul de rezervă, a fost transportat la spital cu o rană uşoară la cap, însă acesta a rămas la locul accidentului, iar bocancii dăruiţi de Doru Boca s-au dovedit a fi de mare folos pentru el”.

”Chiar dacă e un gest normal, omenesc, îl felicităm pe colegul nostru, pentru că inimile mari se cunosc prin gesturile simple pe care le fac!”, se încheie postarea de pe pagina de Facebook a ISU Suceava.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: