Elev pălmuit de profesor în faţa clasei. Inspector şcolar: „Dascălul spune că a fost un gest prietenesc” VIDEO

Elev
pălmuit de profesor în faţa clasei. Inspector şcolar: „Dascălul spune că a fost un gest prietenesc” VIDEO

FOTO: captură foto de pe fimare video

Un profesor de engleză de la Şcoala Generală Nr. 6 din municipiul Suceava a fost filmat în timp ce pălmuia un elev de clasa a VIII-a. Conducerea şcolii a informat Inspectoratul Şcolar, care a demarat o anchetă ca să stabilească circumstanţele în care s-a produs incidentul şi să vadă care sunt eventualele sancţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conducerea Inspectoratului Şcolar (IŞJ) Suceava a iniţiat o anchetă la Şcoala Gimnazială nr. 6, din municipiul Suceava, după ce un profesor de engleză, cu experienţă de peste 20 de ani la catedră, a pălmuit un elev în clasa de clasa a VIII-a.

Momentul a fost filmat de un alt copil, iar imaginile au ajuns în presa locală. Între timp, conducerea şcolii a sesizat IŞJ.

Inspectorul general adjunct al Inspectoratul Şcolar Suceava, Ioan Puiu, a declarat că incidentul este regretabil şi că instituţia va încerca să facă lumină în acest caz. 

El a mai spus că incidentul este izolat şi că nu defineşte cariera dascălului. 

Puiu a explicat, pe de altă parte, că imaginile apărute în spaţiul public „nu sunt concludente pe deplin” şi că profesorul are dreptul să-şi caute dreptatea în instanţă. 

Reprezentanţii IŞJ au stat de vorbă cu profesorul acuzat. Dascălul ar fi negat că l-a pălmuit pe elev, spunând că ceea ce se vede în filmare ar fi, de fapt, un gest de prietenie. Pe de altă parte, nici mama băiatului nu vrea să depună plângere împotriva profesorului.

Ioan Puiu a precizat că dacă, în urma anchetei, se dovedeşte că băiatul a fost pălmuit în faţa colegilor, atunci profesorul riscă să fie exclus din învăţământ. 

Pe de altă, deşi în ultimii 20 de ani au mai fost situaţii în care cadrele didactice au fost acuzate că au bătut elevi, nu s-a ajuns niciodată la desfacerea contractului de muncă. 


Vă recomandăm să mai citiţi:

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările