Doi ciobani au fost atacaţi de un urs. „Unul este în stare gravă, a fost sfâşiat. Are multiple plăgi muşcate”

Doi
ciobani au fost atacaţi de un urs. „Unul este în stare gravă, a
fost sfâşiat. Are multiple plăgi muşcate”

FOTO: zvp.ro

Doi ciobani de la o stână de pe raza comunei Panaci, din judeţul Suceava, au fost atacaţi de un urs, în seara zilei de vineri, 23 iulie. Unul dintre bărbaţi este în strare gravă, a fost preluat de salvatorii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava. Celălalt cioban ar fi fugit în pădure şi este de negăsit.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE:
 
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că stâna atacată de urs se află pe raza comunei Harghita, la limita cu judeţul Suceava. 
 
„Ursul ar fi atacat o bovina în zona unei stâni amplasată pe raza judeţului Harghita şi trei bărbaţi au incercat să alunge ursul. Un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs suferind mai multe leziuni şi fiind transportat la o unitate medicală din judeţul Suceava, aceasta fiind cea mai apropiata unitate medicală de locul atacului. Un alt tânăr de 26 de ani a reuşit sa fuga fiind la aceasta ora căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani şi poliţişti. Cel de-al treilea bărbat este apelantul la SNUAU 112. Toţi cei trei bărbaţi sunt din judeţul Mureş. Echipe de poliţişti, jandarmi şi salvamontişti din Suceava sprijină activităţile de căutare a bărbatului de 26 de ani iniţiate si coordonate de autorităţile din Harghita”, a declarat Epureanu. 
 
Ştirea iniţială

Doi ciobani aflaţi la o stână din Panaci au fost atacaţi de un urs, în după-amiaza zilei de vineri, 23 iulie. Incidentul s-a produs pe raza satul Drăgoiasa, zona Poiana Boilor.

Animalul ar fi venit la stână, ar fi înşfăcat o vacă şi ar fi plecat. Ciobanii ar fi fugit după urs pentru a recupera vaca şi, la o distanţă de aproximativ 300 de metri de stână, ursul i-ar fi atacat. 

Unul dintre bărbaţi a fost pur şi simplu sfâşiat de animal. Are plăgi în zona feţei şi pe spate.

La faţa locului a ajuns o echipă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava. Victima a fost preluată şi transportată la Spitalul Judeţean Suceava.

 „A fost sfâşiat. Are multiple plăgi muşcate, la nivelul feţei, toracelui, membrelor”, a declarat Adrian Săraru, purtător de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava.

Celălalt cioban a fugit în pădure şi este de negăsit. Colonelul Ionel Postelnicu, şeful Inspectoratului de Jandarmi Suceava, a declarat că mai multe echipaje de jandarmi, pădurari, poliţişti şi salvamontişti au plecat în căutarea persoanei dispărute. „Sperăm să îl găsim înainte de lăsarea întunericului”, a declarat Postelnicu. 


 


 


 

 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările